Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Ο Μενέντεζ ξεμπροστιάζει τον Μπάιντεν για τα τουρκικά F-16 VIPER

Σε αναβρασμό το ελληνικό λόμπι ενόψει εξελίξεων Ενώ η Τουρκία κινείται κατά των συμφερόντων της Ελλάδος, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να τις δώσει σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, αγνοώντας τους πάντες και τα πάντα. 

Το αυτονόητο δήλωσε όμως, ο φιλέλληνας Αμερικανός Γερουσιαστής Μεντέντεζ για την πολύ μεγάλη πρεμούρα της κυβέρνησης Μπάιντεν, να δώσει στην Τουρκία αεροσκάφη F-16 VIPER, ενώ η Άγκυρα παίζει το δικό της ύποπτο παιχνίδι ακόμα και κατά των ΗΠΑ.   

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Robert Menendez τόνισε :  «Πρέπει να αποφασίσουμε αν η Τουρκία είναι το είδος του συμμάχου του ΝΑΤΟ που περιμένουμε. Σε πολλά πράγματα λειτουργεί με τρόπους που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντά μας. Ο Λευκός Οίκος πρέπει να καταλάβει ότι η Τουρκία βρίσκεται υπό τον Ερντογάν».

Πυρ και μανία κατά του Γερουσιαστή είναι και ο τουρκικός τύπος στο σύνολο του, και σύμφωνα με δημοσίευμα αναφέρεται ότι:  

“Ο Αμερικανός γερουσιαστής Robert Menendez, ο οποίος εργάζεται για το Αρμενικό Λόμπι ANCA, το οποίο αντιτίθεται στα συμφέροντα της Τουρκίας στη διεθνή κοινότητα, ως μέλος επιτροπής  λήψης αποφάσεων εξακολουθεί να αισθάνεται άβολα με τον ρόλο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τις επεμβάσεις της στην Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Συρία και τη Λιβύη.

Ένα από τα πιο κρίσιμα πρόσωπα στην πώληση των F-16, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Bob Menendez, επιμένει να στηρίζει στην Επιτροπή του Κογκρέσου τα αιτήματα της ANCA, του αρμενικού λόμπι που εργάζεται για λογαριασμό ορισμένων μειονοτήτων.

Ο Μενέντεζ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι: «εάν δεν υπάρξει μια εντυπωσιακή επιστροφή της Τουρκίας στο θάμα των S-400, δηλαδή αν δεν αποσταλεί το σύστημα στο εξωτερικό και συμβούν άλλα πράγματα, τότε η πώληση των F-16 στην Τουρκία δεν θα πραγματοποιηθεί. Οι επιθέσεις συμπάθειας του Ερντογάν δεν θα λειτουργήσουν. Η Επιτροπή έχει δικαιοδοσία για τις πωλήσεις όπλων στο Κογκρέσο».

"Η Τουρκία  μπορεί σύντομα να είναι σε θέση να πείσει το Κογκρέσο να εγκρίνει την αγορά αξίας 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Lockheed Martin που αφορά 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 70 και περίπου 80 κιτ εκσυγχρονισμού για την αναβάθμιση του υπάρχοντος στόλου της", δηλώνουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Αυτός ο Γερουσιαστής όπως και πολλοί άλλοι και βλέπουν και γνωρίζουν τι ακριβώς κάνει η Τουρκία, ένα φασιστικό και ολοκληρωτικό κράτος, που εισβάλει σε άλλα κράτη ενώ απειλεί την Ελλάδα, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ειδικό Μπράιαντ Χάρις, παρά το γεγονός ότι η αγορά του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400 από την Τουρκία το 2017, ανάγκασε το Κογκρέσο να πρωτοστατήσει στην εκδίωξη των Τούρκων από το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35 stealth, τώρα ετοιμάζεται να δώσει την έγκριση του στην αγορά μαχητικών F-16 VIPER.

Ωστόσο όπως υποστηρίζει ο ίδιος, “η υποστήριξη της Τουρκίας προς την Ουκρανία, κυρίως μέσω της εξαγωγής εξοπλισμένων με πυραύλους μη επανδρωμένων αεροσκαφών και της διπλωματίας με τη Ρωσία, δίνει την Άγκυρα την ευκαιρία να ενισχύσει την αμαυρωμένη εικόνα της στο Κογκρέσο.

Προφανώς λοιπόν το κατεστημένο στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, και οι υπόλοιποι Γερουσιαστές δεν “ βλέπουν και δεν ακούν” τίποτα, ασκώντας μια πολιτική που θα ζημιώσει τις ίδιες τις ΗΠΑ στην Α.Μεσόγειο, με δραματικό τρόπο το επόμενο διάστημα αλλάζοντας ανεπιστρεπτί τις ισορροπίες των χωρών στην περιοχή.   

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου