Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Τραβάνε το σχοινί! Ο Ακάρ μας απειλεί με δράση των “ Μπούφων” του στο Αιγαίο ενώ το τουρκικό ΠΝ είναι σε ύψιστη ετοιμότητα

Ο ίδιος μιλά για δήθεν παραβιάσεις της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο .Έντονη είναι η αντίδραση της Τουρκίας στο θέμα της αποπομπής Τούρκων πιλότων σε άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, για την οποία ενημερώθηκαν και οι ΗΠΑ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε: «ελληνικά στρατιωτικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο), σίγουρα θα δείξουμε την αντίδρασή μας ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον μας.

Η Πολεμική μας Αεροπορία δείχνει την απαραίτητη αντίδραση ενάντια στις παραβιάσεις τους ». είπε ο ίδιος, χωρίς να εξηγήσει το πως αφού οι Τούρκοι “μπούφοι” συγνώμη πιλότοι φεύγουν με την ουρά στα σκέλια κάθε φορά από τον εναέριο χώρο του ελληνικού Αρχιπελάγους.

Ο Χουλουσί Ακάρ μετέβη στη Σανλιούρφα σε πτέρυγα μάχης της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, και σκέφθηκε να εξυψώσει το ηθικό των Τούρκων πιλότων κατηγορώντας την Ελλάδα.

Ο Ακάρ συνοδεύονταν από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Yaşar Güler, τον Α/ΓΕΣ Στρατηγό Musa Avsever, τον Α/ΓΕΝ Ναύαρχο Adnan Özbal και τον Α/ΓΕΝ Πτέραρχο Hasan Küçükakyüz.

Ο Τούρκος υπουργός, ο οποίος πραγματοποίησε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τους διοικητές των μονάδων που πολεμούν στην Συρία και στο βόρειο Ιράκ, έλαβε πληροφορίες για την τελευταία κατάσταση στο πεδίο.

Ο Ακάρ δήλωσε ότι η Ελλάδα συνεχίζει «πεισματικά» τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ενάντια στη στάση της Τουρκίας υπέρ της καλής γειτονίας, των διεθνών σχέσεων και του διαλόγου.

"Δεν είναι αδυναμία για εμάς να λέμε "ας λύσουμε τα προβλήματά μας μέσω του διαλόγου". Γιατί ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένο γεγονός ούτε θα παραβιάσουμε τα δικαιώματα μας και των Τουρκο-κυπρίων αδελφών μας. Είμαστε αποφασισμένοι,  και ικανοί για αυτό", τόνισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος έκανε προσθήκες στο έγγραφο που ετοίμασε για την εκτέλεση της άσκησης του ΝΑΤΟ, Tiger Meet Exercise, που θα φιλοξενήσει η Ελλάδα, είπε: «Αποσυρθήκαμε από την άσκηση Tiger Meet αφού είπαμε ότι «δσεν ερχόμαστε σε αυτή την άσκηση και  δεν θα επιτρέψουμε καμία απόπειρα εναντίον μας».

Ο Ακάρ αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες δήθεν παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου από αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και σημείωσε τα εξής: "Σίγουρα θα δείξουμε την αντίδρασή μας ενάντια σε κάθε είδους ενέργεια εναντίον μας. Η Πολεμική μας Αεροπορία δείχνει την απαραίτητη αντίδραση στις παραβιάσεις που διαπράττουν. Το Πολεμικό Ναυτικό μας είναι ήδη σε επιφυλακή. Κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει και να παρακολουθήσει περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας».

Υπενθυμίζουμε ότι η περίφημη τουρκική λίστα EGAYDAAK, είναι αυτή με την οποία η Τουρκία αμφισβητεί την κυριότητα μιας σειράς από νησίδες και βραχονησίδες σε όλο το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Κρητικό Πέλαγος που ανήκουν στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων ακόμα και η Γαύδος.

Επειδή πολλά λέγονται και ακούγονται, η ουσία είναι ότι οι Τούρκοι αναζητούν εναγωνίως το “ αφήγημα” τους για να επιχειρήσουν...οτιδήποτε κατά ελληνικού νησιού.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου