Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Αλίεφ: Η ένωση Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν είναι ο κύριος οδικός χάρτης για τους λαούς μας

Ο Ιλχάμ Αλίεφ, πρόεδρος του Αζερμπαίτζάν μίλησε στο TEKNOFEST στο Μπακού, όπου παρευρέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 Ο Αλίεφ επεσήμανε ότι η «Ημέρα της Ανεξαρτησίας» του Αζερμπαϊτζάν είναι η πιο πολύτιμη γιορτή: «Ο αγαπητός μου αδερφός, που γιορτάζει αυτή τη γιορτή δύο φορές, είναι εδώ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλίεφ ζήτησε από τους συμμετέχοντες να χαιρετίσουν τον Πρόεδρο Ερντογάν και άλλους καλεσμένους από την Τουρκία εκ μέρους του λαού του Αζερμπαϊτζάν.

Υπενθύμισε ότι ο λαός του Αζερμπαϊτζάν ίδρυσε την πρώτη δημοκρατία της μουσουλμανικής Ανατολής πριν από 104 χρόνια, αλλά η ανεξαρτησία διήρκεσε μόνο 2 χρόνια.

 Ο Αλίεφ συνέχισε: «Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η ανεξαρτησία ανακτήθηκε. Ζούμε ανεξάρτητα εδώ και 30 χρόνια. Είχαμε μαζί μας τους Τούρκους αδερφούς μας αυτά τα 30 χρόνια. Πάντα το νιώθαμε όλα αυτά τα χρόνια, και το νιώθουμε ακόμα και σήμερα. Σήμερα, η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν είναι ξανά μαζί»,είπε.

Τόνισε ότι η Τουρκία τάχθηκε στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο του Καραμπάχ από τις πρώτες ώρες του πολέμου, «τότε ο Ερντογάν είπε»: «Το Αζερμπαϊτζάν δεν είναι μόνο. ​​Η Τουρκία είναι στο πλευρό του». 

Επεσήμανε ότι η δήλωσή του τους έδωσε δύναμη, ηθικό και αυτοπεποίθηση και ότι ο λαός του Αζερμπαϊτζάν δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή τη στήριξη.

Υπογραμμίζοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν έχουν λαμπρή ιστορία, ο Αλίεφ υπενθύμισε ότι Τούρκοι και Αζερμπαϊτζάν στρατιώτες συμμετείχαν στην παρέλαση πλάι με ώμο στην 100η επέτειο από την απελευθέρωση του Μπακού.

Ο Αλίεφ δήλωσε ότι την ίδια κατάσταση βιώσαμε στην τελετή για τη νίκη του Καραμπάχ το 2021, «Παρακολούθησα την τελετή των στρατιωτών της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν στην πλατεία Αζατλίκ με τον αγαπημένο μου αδελφό. Αυτό ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα που μετέφερε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε μαζί, ότι θα είμαστε μαζί και ότι η δύναμή μας θα αυξάνεται μέρα με τη μέρα», έκανε την εκτίμησή του.

Στην ομιλία του, ο Αλίεφ χαιρέτησε επίσης τον ηγέτη της τεχνολογίας BAYKAR, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ και είπε: «Ο Σελτσούκ Μπέι και η οικογένεια Μπαϊρακτάρ είναι μια διάσημη οικογένεια σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει κανένας στον κόσμο που να μην γνωρίζει τον ρόλο των διάσημων ένοπλων drones Bayraktar και το ρόλο τους στον 2ο Πόλεμο του Καραμπάχ. Ο Σελτσούκ Μπέης είναι καλός και για τους νέους. Είναι παράδειγμα. Είμαι σίγουρος ότι οι νέοι μας θα προσπαθήσουν να είναι σαν τον Σελτσούκ Μπέη», είπε.

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου