Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Ο Μ.Τζόνσον πρότεινε συμμαχία με Ουκρανία και Τουρκία κατά της Ρωσίας .

 «Ο Τζόνσον προτείνει μια συμμαχία κρατών που υπερασπίζονται με ζήλο την εθνική κυριαρχία»

Σύμφωνα με την Corriere Della Sera, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον πρότεινε στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τη δημιουργία μιας νέας διεθνούς συμμαχίας κατά της Ρωσίας.

Ο Τζόνσον συνιστά τη δημιουργία μιας «νέας πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής συμμαχίας» για να αντικαταστήσει την ΕΕ, η οποία θα συγκέντρωνε έθνη δυσαρεστημένα με τη «υποτονική» στάση των Βρυξελλών και τις κινήσεις της Γερμανίας κατά της Μόσχας. 

«Ο Βρετανός Πρωθυπουργός παρουσίασε για πρώτη φορά την πρωτοβουλία στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι όταν ο Ουκρανός πρόεδρος τον υποδέχθηκε στο Κίεβο στις 9 Απριλίου. Το μοντέλο Μπόρις Τζόνσον περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής κοινότητας με επικεφαλής το Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρει η Ιταλική εφημερίδα.

«Εκτός από την Ουκρανία, την Πολωνία, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία, θα μπορούσε να συμπεριλάβει και την Τουρκία αργότερα… Ο Τζόνσον προτείνει μια συμμαχία κρατών που υπερασπίζονται με ζήλο την εθνική κυριαρχία, υποστηρίζουν μια ελεύθερη οικονομία και είναι έτοιμα να λάβουν τη σκληρότερη δυνατή στάση απέναντι στη Ρωσική στρατιωτική απειλή»

Σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν βλέπει τη δυνατότητα εξομάλυνσης των σχέσεων με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ραδιόφωνο LBC, ο Τζόνσον ρωτήθηκε εάν ο Πούτιν θα μπορούσε να είναι ευπρόσδεκτος ξανά στην παγκόσμια σκηνή αν «μετανοούσε», στην οποία απάντησε:

«Η μετάνοια θα είναι πολύ δύσκολη για τον Βλαντιμίρ Πούτιν τώρα… τίποτα δεν είναι αδύνατο, υποθέτω , αλλά δεν μπορώ να δω πώς μπορούμε να ομαλοποιήσουμε ξανά τις σχέσεις με τον Πούτιν με τα σημερινά δεδομένα». 

PRO NEWS


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου