Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Εκτός ΝΑΤΟ θέτει σταδιακά την Τουρκία ο Ερντογάν: Μείζονα επιθετική απειλή οι 9 βάσεις των ΗΠΑ σε Ελλάδα – Στρέφονται εναντίον μας!

Ο Ερντογάν στοχοποίησε τις εννιά αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα λέγοντας πως δεν δημιουργήθηκαν για την αντιμετώπιση της Ρωσίας αλλά στρέφονται εναντίον της Τουρκίας.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε σφοδρή προσωπική επίθεση εναντίον του Κ.Μητσοτάκη, της Ελλάδας και δυτικών χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Είναι δεδομένο πως ο Ερντογάν θέτει σταδιακά εκτός ΝΑΤΟ την Τουρκία επιβεβαιώνοντας το WarNews247 πως το διακύβευμα πλέον έχει αλλάξει για την Άγκυρα. 

Στο τραπέζι δεν βρίσκονται μόνο οι ελληνοτουρκικές διαφορές, όπως τις έχει παρουσιάσει η Άγκυρα, αλλά και όλες οι κινήσεις ΝΑΤΟ-ΗΠΑ.

Ποτέ καμία ΝΑΤΟϊκή χώρα δεν θεώρησε τις βάσεις του ΝΑΤΟ σε άλλη χώρα μείζονα επιθετική απειλή εκτός και ΑΝ σκοπεύει να αποχωρήσει ο ίδιος. Γι αυτό και κινείται ολοταχώς προς κρίση που θα οδηγήσει σε ένοπλο επεισόδιο με στόχο τον εκβιασμό σε αρκετά επίπεδα.

Παράλληλα, δυναμιτίζοντας ενσυνείδητα το κλίμα, ο Ερντογάν δήλωσε πως «για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης» αναφερόμενος μεν σε προσωπικό τόνο στον Έλληνα Πρωθυπουργό ενώ την ίδια ώρα έκλεινε και τους διπλωματικούς διαύλους μεταξύ των δύο χωρών, γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να απόσχει από το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

“Oι 9 βάσεις των ΗΠΑ στρέφονται κατά Τουρκίας”

Ο Ερντογάν αναφερόμενος στις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα δήλωσε:

«Λοιπόν, εναντίον ποιων δημιουργούνται αυτές οι βάσεις, γιατί υπάρχουν αυτές οι βάσεις; Να τι λένε: «Ενάντια στη Ρωσία…» Ψέματα… Δεν είναι ειλικρινείς», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπάρχουν 5+4, δηλαδή 9, οι ΗΠΑ έχουν αυτή τη στιγμή βάσεις στην Ελλάδα.

Λοιπόν, εναντίον ποιων δημιουργούνται αυτές οι βάσεις, γιατί υπάρχουν αυτές οι βάσεις εκεί;

Να τι λένε:

«Εναντίον της Ρωσίας…» Ψέματα… Δεν είναι ειλικρινείς!

Μπροστά σε όλα αυτά είναι εμφανής η στάση τους απέναντι στην Τουρκία” τόνισε ο Ερντογάν.

Στη συνέχεια είπε:

“O Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου”

«O Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου. Γιατί; Αντιμετωπίζω ανθρώπους που ασκούν πολιτική με σωστό τρόπο. Θα μου μιλήσεις, θα φάμε, θα πιούμε, «ας μην βάλουμε τρίτες χώρες ή πρόσωπα ανάμεσά μας», θα το υποσχεθείς.

Θα περάσουν 15 μέρες μετά, θα πας στις ΗΠΑ, θα μιλήσεις κατά της Τουρκίας στο αμερικανικό Κογκρέσο. Τι είναι αυτό; Για το χειροκρότημα πήγε εκεί. Συγγνώμη. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με αυτούς.

Yπάρχει μόνο ένα πράγμα να κάνουμε. Είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι μαζί μας, αλλά πρέπει να ξέρουν καλά πως θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρό», είπε.

“Τερματίσαμε τις Συνεδριάσεις του Στρατηγικού Συμβουλίου”

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε:

«Τερματίσαμε τις Συνεδριάσεις του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου με την Ελλάδα; Το εξηγήσαμε αυτό; Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει “Ελλάδα, τακτοποίησε τον εαυτό σου”.

Δεν τακτοποιήσατε τον εαυτό σας, οπότε καταργήσαμε το Στρατηγικό Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου.

Ο Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου από τώρα. Γιατί; Αντιμετωπίζω ανθρώπους που ασκούν πολιτική με προσωπικό τρόπο».

“Oσο είμαι εγώ πρόεδρος το βέτο θα παραμείνει”

Αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο ο Τούρκος πρόεδρος είπε:

«Μπροστά σε όλα αυτά είναι εμφανής η στάση τους απέναντι στην Τουρκία. Να τι έκαναν στον Μητσοτάκη τις προάλλες. Στην Αμερική άνοιξαν τις πόρτες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας και τους έβαλαν να μιλήσουν εκεί.

Σε αυτή την ομιλία χειροκρότησαν; Χειροκρότησαν. Τα F-16 έχουν ξαναφερθεί σε όλα αυτά τα γεγονότα;

Το έφεραν. Πιστεύουμε ότι δεν επιτρέπεται να χτυπηθεί ξανά ένας μουσουλμάνος. Μας έβαλαν από αυτή την τρύπα μια φορά, δεν θα το ξανακάνουμε.

Όσο ο Ταγίπ Ερντογάν είναι επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, δεν μπορούμε να πούμε «ναι» στην είσοδο χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία στο ΝΑΤΟ».

Επιμένει στο βέτο για Σουηδία-Φινλανδία 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε ξανά και για τη στάση της Τουρκίας σχετικά με το θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ενώ επισήμανε και πάλι ότι η χώρα του δεν πρέπει να κάνει ξανά «το ίδιο λάθος» όπως με την Ελλάδα.

«Οι άνθρωποι που έκαναν την Ελλάδα να ξαναμπεί στο ΝΑΤΟ στο παρελθόν ήταν της ίδιας νοοτροπίας. Εκπρόσωποι αυτής της νοοτροπίας είχαν συμβουλεύσει και στο παρελθόν την Ελλάδα να επανέλθει στο ΝΑΤΟ. Άρα η πραγματική τακτική εκεί ήταν λάθος. Τώρα πληρώνουμε το τίμημα», είπε ο Ερντογάν.

Επίθεση σε Γερμανία-Γαλλία-Ολλανδία 

«Φυσικά, να πω και αυτό. Δεν είναι μόνο η Σουηδία, είναι και η Φινλανδία. Αν δούμε την κατάσταση από την οπτική γωνία αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων, τώρα η Γερμανία κάνει το ίδιο λάθος, η Ολλανδία κάνει το ίδιο λάθος και η Γαλλία κάνει το ίδιο λάθος. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ τους», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι:

«Δεν μπορούμε να επαναλάβουμε το λάθος που έγινε στο παρελθόν σχετικά με τις χώρες που αγκαλιάζουν και τροφοδοτούν τέτοιους τρομοκράτες στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι ένας οργανισμός ασφαλείας.

Τι ήταν αυτό; Συγκεκριμένα, η Ελλάδα είχε εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ στο παρελθόν και η τότε τουρκική διοίκηση άνοιξε τον δρόμο για την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ ξανά.

Η Ελλάδα έλεγε τα ίδια, έλεγε ότι δεν θα γίνει τίποτα. Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα χρωστάει στην Ευρώπη 400 δισ. ευρώ, πάνω κάτω.

WAR NEWS 24/7


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου