Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

ΕΚΤΑΚΤΟ-Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι Έλληνες είναι οι εισβολείς- Παραληρούν για το Ποντιακό και διαστρεβλώνουν την ιστορία

Ξαναθυμήθηκαν και την... σφαγή της Τριπολιτσάς Γράφαμε και χθες πως από το φθινόπωρο με την Άλωση της Τριπολιτσάς ήταν η αρχή για την Άγκυρα και πως ετοιμάζουν ινστιτούτο για “γενοκτονίες” Τούρκων από Έλληνες.

Χθες, λοιπόν, μία ημέρα πριν από την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, της σφαγής και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου, οι Τούρκοι, άκρως προκλητικά κατηγορούσαν τον Ελληνισμό για "σφαγές στη δυτική Ανατολία".

Και σήμερα το συνεχίζουν επίσημα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών: 

Σχετικά με ορισμένες εκδηλώσεις και δηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα στις 19 Μαΐου 2022.

Απορρίπτουμε παντελώς τις παραληρηματικές δηλώσεις των ελληνικών αρχών με το πρόσχημα της επετείου των αβάσιμων ισχυρισμών του «Πόντου» και αποσκοπούσαν στην πλήρη διαστρέβλωση της ιστορίας. 

Είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για παράλογη διαστρέβλωση της ιστορίας. Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό φέρνοντας αυτές τις στρεβλωμένες αξιώσεις στην ημερήσια διάταξη τρίτων χωρών.

Είναι σαφές ότι αυτές οι προσπάθειες εκείνων που προσπαθούν να αντλήσουν εχθρότητα από την ιστορία και να παραπλανήσουν τις νεότερες γενιές δεν θα υπηρετήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Αντί να βασίζεται σε τεχνητές ιστορικές αφηγήσεις που δεν συμβιβάζονται με την πραγματικότητα, θα ήταν πιο λογική επιλογή για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που καθορίστηκαν από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, όπως περιλαμβάνονται στην έκθεση της Επιτροπής Ερευνών των Συμμαχικών Δυνάμεων,  η εισβολή και η απόπειρα εισβολής στην Ανατολία. Ομοίως, θα ήταν ωφέλιμο για όσους ισχυρίζονται αυτούς τους ισχυρισμούς να θυμούνται τα βάναυσα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τριπολιτσάς το 1821 

Καλούμε την Ελλάδα να εργαστεί μαζί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούν μέλλον που βασίζεται στη συνεργασία αντί να διαστρεβλώνει τα γεγονότα.GALLERY

PENTAPOSTAGMA

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου