Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Η Τουρκία ζητά από τη Σουηδία να παραδώσει τη βουλευτή του Κοινοβουλίου της Γκιουλάν Αβτζί.

Η 11η Μαρτίου 2010 αποτελεί μία σημαντική ημέρα για τους Έλληνες , όπως και για τους Αρμένιους και για τους Ασσύριους σε όλο τον κόσμο, αποτελεί μία σπουδαία στιγμή για τη δικαίωση των εκατομμυρίων θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, για τους διασωθέντες, για τους απογόνους, για τη Μνήμη και για τη Δικαιοσύνη.

Η απόφαση της ολομέλειας του Σουηδικού Κοινοβουλίου να αναγνωρίσει, με ψήφους 131 υπέρ και 130 κατά, την Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων με την καθοριστική ψήφο της κουρδικής καταγωγής βουλευτού Γκιουλάν Αβτζί (Gulan Αvci), αποτέλεσε μία μεγάλη επιτυχία, η οποία ήρθε σε μία δύσκολη περίοδο.

Σε μία συγκυρία όπου το μόνο που λεγόταν και συνεχίζει να ακούγεται είναι ψέμματα, προπαγάνδα, άρνηση, «συνωστισμοί», «τραγωδίες», αλλά όχι η αλήθεια, η Γενοκτονία . Στην ελληνική όμως παράδοση, υπάρχουν και οι λέξεις, που γίνονται σύμβολα, αγώνες, ταυτότητα.

Η απόφαση της Σουηδικής Βουλής την 11 Μαρτίου 2010 ήρθε μετά την απόφαση της εκδήλωσης του Μαΐου του 2009, ότι από κοινού Έλληνες, Αρμένιοι και Ασσύριοι θα αγωνιστούν για να προωθήσουν το ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη Σουηδική Βουλή.

Είμαι περήφανος γιατί στην εκδήλωση εκείνη στη Στοκχόλμη μίλησα μαζί με τους συναγωνιστές Κώστα Φραγγίδη, πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Στοκχόλμης “Εύξεινος Πόντος”, Vahagn Avedian, μέλος της Αρμενικής εθνικής επιτροπής Σουηδίας και τον Sabri Atman εκπρόσωπο των Ασσυρίων.

Εκεί με πρωτοβουλία του Συλλόγου και του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Σουηδίας διανεμήθηκε το βιβλίο μου, στην αγγλική γλώσσα, για τη Γενοκτονία.

Είχε προηγηθεί η παρουσίαση του Μιχάλη Χαραλαμπίδη στη Στοκχόλμη και το αίτημα για την αναγνώριση, η πρωτοβουλία των βουλευτών του Vänsterpartiet, Τάσου Σταφιλίδη, Hans Linde, και Fredrik Malm. Λίγο αργότερα το το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, κατά την ετήσια συνέλευση του, το Νοέμβριο του 2009 , είχε αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ασσυρίων, των Ελλήνων και Αρμενίων.

Πριν από λίγες ώρες η Τουρκία ζήτησε από τη Σουηδία να παραδώσει την Γκιουλάν Αβτζί ως όρο για να ψηφίσει υπέρ της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ !

Η αιτία όμως είναι άλλη: Η Γκιουλάν Αβτζί με την οποία βρεθήκαμε μαζί στη Στοκχόλμη το 2010 στην ιστορική στιγμή της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων από τη Βουλή της Σουηδίας, είναι η βουλευτής η οποία με τη δική της ψήφο έγινε αποδεκτό το αίτημα της αναγνώρισης !

Έναν αιώνα μετά το ατιμώρητο έγκλημα η Τουρκία συνεχίζει να αρνείται την ευθύνη της και εξακολουθεί να εκφοβίζει και να απειλεί τους πρωταγωνιστές του Αγώνα για τη Μνήμη και τη Δικαιοσύνη !

Στηρίζουμε την Γκιουλάν Αβτζί, συνεχίζουμε μέχρι την αποκατάσταση της Αλήθειας !

Αναγνώριση της Γενοκτονίας τώρα!

του Θεοφάνη Μαλκίδη

*Ο Θ. Μαλκίδης είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, η οποία το 2007 αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

ΑΒΕΡΩΦ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου