Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Εθνική συνείδηση γιοκ! Έλληνες συρρέουν στην Τουρκία από τις Καστανιές για λίγη φθηνή βενζίνη

Οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν ούτε από Ερντογάν, ούτε από ελληνοτουρκική κρίση, ούτε από απειλές για την ελληνική κυριαρχία

Πρόσφατα γράφαμε στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ πως η Αδριανούπολη είναι τουριστικός ''παράδεισος'' για τους Έλληνες, ενώ ο Ερντογάν θέλει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο! Οι Τούρκοι μας απειλούν και εμείς συνεχίζουμε να τα ''ακουμπάμε''.

Τώρα, καθώς ειδικοί, κυβέρνηση και η ίδια η Άγκυρα προειδοποιούν την Ελλάδα για "θερμό" καλοκαίρι στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, Έλληνες πολίτες περνούν τα σύνορα σωρηδόν κάθε μέρα και αγοράζουν φθηνά καύσιμα από την Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Πρατηριούχων, Μιχάλης Κιούσης ανακοίνωσε ότι πάνω από χίλια οχήματα την ημέρα περνούν από τη συνοριακή πύλη στις Καστανιές προς την Τουρκία για να πάρουν βενζίνη.

Τονίζοντας ότι η χώρα χάνει 1,15 ευρώ για κάθε λίτρο βενζίνης που πωλείται εκτός Ελλάδας, ο Κιούσης είπε ότι «εκατομμύρια ευρώ χάνονται εβδομαδιαίως λόγω αυτής της κατάστασης».

Η Βάσω Καλαϊτζή, Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Βορείου Έβρου, δήλωσε: «Κλαίμε και δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξουμε». Η Καλαϊτζή είπε ότι το κοινό αγοράζει πολύ λίγη βενζίνη από εμπόρους πετρελαίου στην περιοχή ή χρησιμοποιεί το Fuell Pass που εκδίδει η κυβέρνηση.

Η ίδια πρόσθεσε ότι οι έμποροι στην περιοχή πέτυχαν το επιθυμητό επίπεδο εισοδήματος μόνο κατά την περίοδο που έκλεισαν τα σύνορα λόγω του κορονοϊού, αλλά η τρέχουσα κατάσταση είναι τραγική.

Για τα παραπάνω... καμαρώνουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ την ίδια στιγμή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μας απειλεί ανοιχτά λέγοντας πως "δεν μπλοφάρουμε, θα σας κυνηγήσουμε!".

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις κρατούν "αναμμένες τις μηχανές τους", αφού ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου ακόμη και σύγκρουσης με την Τουρκία αυξάνεται μέρα με τη μέρα, ωστόσο οι Έλληνες πολίτες πλήττουν την ελληνική οικονομία και προσφέρουν στην τουρκική για λίγη... φθηνή βενζίνη.

Και καθώς η τουρκική πολεμική μηχανή πραγματοποιεί άσκηση έρευνας-διάσωσης πληρωμάτων υποβρυχίου στη νοτιοανατολική Μεσόγειο "φωτογραφίζοντας" εξελίξεις, χιλιάδες συμπατριώτες τη χρηματοδοτούν.

Γίνεται σαφές λοιπόν πως οι Έλληνες από τη μία δεν καταλαβαίνουν ούτε από Ερντογάν, ούτε από ελληνοτουρκική κρίση, ούτε από απειλές για την ελληνική κυριαρχία, ενώ η κυβέρνηση από την άλλη αδιαφορεί παντελώς και δεν παίρνει τα κατάλληλα μέτρα για να μπει ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση,

Εθνική συνείδηση... γιοκ!

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου