Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Έχουν πάρει φόρα! Τουρκολόγος: Ανοίξτε τα τζαμιά στην Θεσσαλονίκη αλλιώς ξεχάστε την Παναγία Σουμελά

Υπενθυμίζεται πως όπως έχει ανακοινωθεί από το Φανάρι ο Oικουμενικός Πατριάρχης θα λειτουργήσει τον Δεκαπενταύγουστο στην ιστορική Ι.Μονή Σουμελά

Όπως γράψαμε στις αρχές του μήνα η Παναγία Σουμελά στην Τουρκία άνοιξε πλήρως για το κοινό μετά από 6 χρόνια

Ωστόσο κάποιοι Τούρκοι εγείρουν θέμα και σε αυτό το πεδίο μετά τις άλλες κάθε είδους προκλήσεις. 

Ο Dr. Yüksel Hoş, Τουρκολόγος, που μελετά την Πρώιμη Νεότερη Ιστορία, την Οθωμανική Ιστορία και τα Οθωμανικά Βαλκάνια και θωρείτε στην χώρα του Ειδικός στα εθνικά θέματα ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να ανοίξουμε τα τζαμιά στην Θεσσαλονίκη ως αντάλλαγμα για την λειτουργία στην Παναγία Σουμελά. 

Εάν δεν γίνονται προσευχές στο τζαμί Alaca, στο Γενί Τζαμί ή στο τζαμί Hamza Bey στη Θεσσαλονίκη, η Μονή Sumela θα πρέπει να συνεχίσει να παραμένει ως μουσείο. Δεν χρειάζεται να χτυπάμε συνεχώς τη Λωζάνη υπέρ των Ελλήνων. Απαιτείται αμοιβαιότητα για να διατηρηθεί η τιμή και η εθνική υπερηφάνεια της χώρας. Έτσι διατηρείται η ειρήνη, ανέφερε σε δημόσια παρέμβασή του στα social media. 

Υπενθυμίζεται πως όπως έχει ανακοινωθεί από το Φανάρι ο Oικουμενικός Πατριάρχης θα λειτουργήσει τον Δεκαπενταύγουστο στην ιστορική Ι.Μονή Σουμελά

Συγκεκριμένα:  

Διά τοῦ παρόντος εὐχαρίστως γνωρίζεται εἰς τούς ἐνδιαφερομένους, ὅτι, ἐξασφαλισθείσης τῆς προβλεπομένης ἀδείας τῆς Νομαρχίας Τραπεζοῦντος, ἡ Α.Θ.Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος θά τελέσῃ καί ἐφέτος, τήν 15ην Αὐγούστου, ἑορτήν τῆς Κοιμήσεως τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, ἐν τῇ ἱστορικῇ Ἱερᾷ Μονῇ Σουμελᾶ τήν Θείαν Λειτουργίαν, εἰς τό τέλος τῆς ὁποίας θά ψάλῃ τρισάγιον ὑπέρ ἀναπαύσεως τῆς ψυχῆς τοῦ ἀειμνήστου Μητροπολίτου Δράμας κυροῦ Παύλου, ὅστις πολλάκις εἰς τό παρελθόν ἐτίμησε διά τῆς συμμετοχῆς του τήν πανήγυριν τοῦ ἱεροῦ παλλαδίου τῶν ἁπανταχοῦ Ποντίων.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως στην περσινή του παρουσία είπε το αμίμητο:  ''Η έντιμος Τουρκική Κυβέρνησις ακολουθεί το φιλειρηνικόν και ενωτικόν παράδειγμα των Σουλτάνων''!

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου