Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Με αυτόν τον άσσο στο μανίκι έχουν στο χέρι οι Αμερικανοί τον Ερντογάν

Βόμβα τουρκικού ΜΜΕ:"Η έκθεση για τον Ερντογάν και τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας, πηγές εισοδήματος και επιχειρηματικές σχέσεις, είναι το πιο σημαντικό όπλο που κρατά η Αμερική ενάντια στην Τουρκία;»

"Έχουν ατού οι ΗΠΑ; Τα περιουσιακά στοιχεία του Ερντογάν έγιναν αντικείμενο συζήτησης", είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ, το οποίο εκτιμούμε ότι να δημιουργήσει σοβαρές αναταράξεις στο τουρκικό πολιτικό σύστημα και του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

"Ο Orhan Uğuroğlu χρησιμοποίησε εκφράσεις για τις οποίες θα συζητηθεί πολύ στο άρθρο του με τίτλο «Οι επενδύσεις της οικογένειας Erdoğan στην Αμερική» στο Yeniçağ.

Ο συγγραφέας της εφημερίδας Yeniçağ, Orhan Uğuroğlu, έγραψε στο σημερινό του άρθρο, «Οι δωρεές από την Τουρκία συνεχίζουν να πάνε στο Türken Foundation, το οποίο ιδρύθηκε στην Αμερική από τον γιο του Recep Tayyip, Bilal Erdoğan και την κόρη του Esra Erdoğan Albayrak». 

Είναι το ποιό σημαντικό όπλο κατά της Τουρκίας;

Ο αρθρογράφος  της εφημερίδας Yeniçağ, Orhan Uğuroğlu, ο οποίος μεταφέρει τους ισχυρισμούς του Yurter Özcan, του εκπροσώπου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) , στη στήλη του σήμερα έγραψε:

"Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ αποδέχθηκε το νομοσχέδιο για τις "κυρώσεις" για την Πηγή Ειρήνης. Επιχείρηση που πραγματοποιήσαμε το 2019 στη βόρεια Συρία. Το νομοσχέδιο πέρασε από τη Βουλή με 403 ψήφους «ναι» έναντι 16 «όχι».

Μέσα σε 120 ημέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο διαβουλεύτηκε με τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και τον Σύμβουλς Εθνικής Ασφάλειας Robert O'Brien για τον Πρόεδρο Ερντογάν και τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία, τις πηγές εισοδήματος και τις επιχειρηματικές σχέσεις της οικογένειάς του.

Όταν ψηφίστηκε αυτός ο νόμος, η Επιχείρηση "Πηγή Ειρήνης" σταμάτησε από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ πριν ολοκληρώσει το στόχο της. "Η έκθεση για τον Ερντογάν και τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας, πηγές εισοδήματος και επιχειρηματικές σχέσεις,είναι το πιο σημαντικό όπλο που κρατά η Αμερική ενάντια στην Τουρκία;» έγραψε

Οι επενδύσεις της οικογένειας Ερντογάν στην Αμερική

Οι δωρεές από την Τουρκία συνεχίζουν να πέφτουν στο Ίδρυμα Türken, το οποίο ιδρύθηκε στην Αμερική από τον γιο του Ρετζέπ Ταγίπ Μπιλάλ Ερντογάν και την κόρη του Εσρά Ερντογάν Αλμπαϊράκ.

Το μήνυμα που έλαβα από τον Yurter Özcan, εκπρόσωπο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), είναι το εξής:

«Ως εκπρόσωπος του CHP στις ΗΠΑ, καταλήξαμε στην τελευταία φορολογική δήλωση του Ιδρύματος Türken, την οποία παρακολουθούμε εδώ και χρόνια και ενημερώνουμε συνεχώς το κοινό με επίσημα έγγραφα.

Όπως γνωρίζετε, το Türken Foundation ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 2014. Κοινή ίδρυση ENSAR και TÜRGEV. Το ιδρυτικό έγγραφο αυτού του ιδρύματος στις ΗΠΑ υπογράφεται από τον Bilal Erdoğan, γιο του Tayyip Erdoğan. Η κόρη του Esra Albayrak είναι στο διοικητικό συμβούλιο.

Αυτή η επίσημη δήλωση που λάβαμε από την Υπηρεσία Εσόδων των ΗΠΑ (IRS) από τις αρχές των ΗΠΑ καλύπτει τις ημερομηνίες μεταξύ 1 Ιουλίου 2019 και 30 Ιουνίου 2020. Μόνο εκείνο το έτος, το Türken Foundation έλαβε δωρεά 9,3 εκατομμυρίων $ .

Δεν γνωρίζουμε ακόμη τις δωρεές που έγιναν τα τελευταία 2 χρόνια, καθώς είναι η πιο πρόσφατη επίσημη φορολογική δήλωση. Στις 30 Ιουνίου 2020, το συνολικό ενεργητικό του Türken Foundation ανέρχεται σε 67 εκατομμύρια δολάρια ή 1 δισεκατομμύριο τουρκικές λίρες.

Σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, η συνολική υποτροφία που δίνει αυτό το ίδρυμα, αποστολή του οποίου είναι η παροχή υποτροφιών και εστιών για φοιτητές, είναι μηδέν δολάρια!

Αυτή είναι η δήλωση του ίδιου του ιδρύματος.

Ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός αυτού του ιδρύματος, το οποίο αγόρασε τη φάρμα του διάσημου μποξέρ Μοχάμεντ Άλι και κατασκεύασε έναν πολυτελή ουρανοξύστη στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης; Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε αυτό το θέμα για λογαριασμό του κοινού».

Ποιος από την Τουρκία κάνει αυτές τις δωρεές;

Γιατί η οικογένεια Ερντογάν κατασκεύασε έναν πολυτελή ουρανοξύστη στο «Νέα Υόρκη Μανχάταν», που είναι όχι μόνο ο πιο ακριβός οικισμός στην Αμερική αλλά και στον κόσμο;

«67 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 1 δισεκατομμύριο τουρκικές λίρες» έγιναν με δωρεές ή με τα έσοδα που είχε η οικογένεια Ερντογάν με νόμιμα μέσα;

Υπάρχει αυτός ο πολυτελής ουρανοξύστης στα περιουσιακά στοιχεία του Ρετζέπ Ταγίπ;

Να σας θυμίσω:

Αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία Başkent Gaz, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό φυσικού αερίου στην Άγκυρα, δώρισε 8 εκατομμύρια δολάρια στο Ίδρυμα Ensar το 2017 μέσω της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου.

Ανακοινώθηκε ότι ο Kızılay χρησιμοποίησε αυτή τη διαδρομή λόγω «φοροαποφυγής».

Ναι, είναι η μέθοδος που βρέθηκε αντί της φοροδιαφυγής:

«Φοροαποφυγή»

Πολύ σημαντική είναι και η άλλη επένδυση της οικογένειας Ερντογάν στην Αμερική.Να σου θυμίσω πρώτα. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήγε στις τελετές που έγιναν στις 11 Ιουνίου για να αποχαιρετήσει τον Μοχάμεντ Άλι, ο οποίος πέθανε στις 3 Ιουνίου 2016, στο τελευταίο του ταξίδι.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ ετοίμασε επίσης μια ομιλία, αλλά αφαιρέθηκε από τη λίστα των ομιλητών από τους διοργανωτές. Ήθελε να βάλει ένα κομμάτι από το κάλυμμα της Κάαμπα στο φέρετρο, αλλά όταν πήρε την απάντηση «Θα το βάλουμε αργότερα»

Ήθελε να απαγγείλει το Κοράνι στο φέρετρο με τον επικεφαλής των Θρησκευτικών Υποθέσεων Μεχμέτ Γκορμέζ, αλλά δεν έγινε δεκτός.

Έφερε δώρα, αλλά αποδείχθηκε ότι κανείς από την οικογένεια του Μοχάμεντ Άλι δεν τα πήρε.

Τι έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ μπροστά σε μια τόσο αρνητική εικόνα;

- Η Lonnie Ali, σύζυγος του θρυλικού πρωταθλητή της πυγμαχίας βαρέων βαρών, Muhammad Ali, θέλησε να αγοράσει τη φάρμα του, την οποία έβγαλε προς πώληση με 328 στρέμματα γης στο Berren Springs του Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

- Το Turken Foundation, η κοινοπραξία που εδρεύει στη Νέα Υόρκη του γιου του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Μπιλάλ Ερντογάν και της κόρης του Εσρά Ερντογάν Αλμπαϊράκ, και τα ιδρύματα TÜRGEV ​​και ENSAR, αγόρασαν τη φάρμα που ανήκει στον Muhammed Ali για 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν δίνουν ποτέ απάντηση, αλλά τους ζητώ να είναι έτοιμοι για μια ανεξάρτητη και αμερόληπτη δικαιοσύνη την επόμενη περίοδο εξουσίας:

- Πώς παίρνει η οικογένεια Ερντογάν εκατομμύρια δολάρια;

- Γιατί κάνουν αυτές τις επενδύσεις στην Αμερική, όχι στην Τουρκία;

- Ποιος δώρισε πόσα εκατομμύρια δολάρια στα ιδρύματα των οποίων η οικογένεια Ερντογάν είναι ιδρυτής ή μέλος σε 20 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των περιόδων Πρωθυπουργίας και Προεδρίας;

- Η οικογένεια Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένου του γαμπρού της, έχει χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού;

- Ισχύουν οι ισχυρισμοί ότι διατηρούν δισεκατομμύρια δολάρια σε ξένες τράπεζες;

Δεν ξέρω, αλλά κάποιοι ξέρουν.

Φυσικά η Αμερική  ξέρει όλες τις μεταφορές δολαρίων στον κόσμο...

Ας ρωτήσουμε, τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Ερντογάν, είναι ζήτημα επιβίωσης της ανεξαρτησίας της Τουρκίας; "

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από το παραπάνω  τουρκικό άρθρο συνάγεται ότι προκύπτει μείζον οικονομικό σκάνδαλο για την οικογένεια Ερντογάν, με το οποίο μάλιστα φέρεται ότι κρατάνε "δεμένο" οι ΗΠΑ στον Τούρκο Πρόεδρο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να διατάζει το πέρας στρατιωτικών επιχειρήσεων της χώρας  του , οι οποίες μάλιστα δεν εκπλήρωσαν το σκοπό διεξαγωγής τους

Τα παραπάνω είναι βαρύτατες κατηγορίες κατά του Τούρκου Προέδρου οι οποίες αναμένεται να βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας

Παναγιώτης Νάστος

pentapostagma


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου