Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία από τις δηλώσεις Κιλιτσντάρογλου: Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να διαφύγει από τη χώρα

 «Ο Ερντογάν μεταφέρει μεγάλο χρηματικό ποσό στο εξωτερικό μέσω παράνομων δομών που καλύπτονται ως νόμιμα ιδρύματα που εδρεύουν στην Τουρκία»

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας ισχυρίστηκε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα ανώτατα στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ετοιμάζονται να δραπετεύσουν από τη χώρα, με ένα σχέδιο που περιλαμβάνει οργανώσεις βιτρίνες και διεθνείς μεταφορές χρημάτων.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του στις 24 Μαΐου, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι "ένα μεγάλο σχέδιο διαφυγής είναι σε ισχύ" και θα αναφέρει λεπτομερώς τους ισχυρισμούς του σε ζωντανή μετάδοση στις 22:00, 24 Μαΐου, ώρα Κωνσταντινούπολης.

Απευθυνόμενος στους γραφειοκράτες που εργάζονται επί του παρόντος για τον Ερντογάν και την κυβέρνηση του AKP, ο Κιλιτσντάρογλου υποστήριξε ότι ο πρόεδρος "προετοιμάζεται να δραπετεύσει" και "δεν θα συμπεριλάβει (τους γραφειοκράτες) στο σχέδιό τους να σωθούν από τα εγκλήματα που διέπραξαν".

"Επέσπευσαν τις προετοιμασίες για να ξεφύγουν. Ο Ερντογάν μεταφέρει μεγάλο χρηματικό ποσό στο εξωτερικό μέσω παράνομων δομών που καλύπτονται ως νόμιμα ιδρύματα που εδρεύουν στην Τουρκία. Τα μέλη της οικογένειας του Ερντογάν βρίσκονται επικεφαλής αυτών των σχεδίων. Στοχεύουν να λάβουν άδεια παραμονής και εργασίας σε αυτήν την ξένη χώρα", είπε, προσθέτοντας ότι "το σχέδιο απόδρασης περιλαμβάνει μόνο μερικές εκατοντάδες άτομα".

PANTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου