Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Νέα επίθεση Ερντογάν: Η Ελλάδα χρωστάει στην Ευρώπη 400 δισ. ευρώ-Οι αμερικανικές βάσεις στοχεύουν σε εμάς

Είπε ότι το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας και τα σκάφη σεισμικής έρευνας είναι τα μέρη που έχει καθορίσει στη Μεσόγειο

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του από την επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν

Σχετικά με την χώρα μας ο Ερντογάν δήλωσε τα εξής με αφορμή και την υποψηφιότητα Σουηδίας-Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ:

"Η Ελλάδα έλεγε τα ίδια, έλεγε ότι δεν θα γίνει τίποτα. Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα χρωστάει στην Ευρώπη 400 δισ. ευρώ, περισσότερα, τίποτα λιγότερο.

5 συν 4, δηλαδή 9, οι ΗΠΑ έχουν αυτή τη στιγμή βάση στην Ελλάδα. Λοιπόν, εναντίον ποιών δημιουργούνται αυτές οι βάσεις, γιατί υπάρχουν αυτές οι βάσεις; Αυτό που λένε είναι: «Ενάντια στη Ρωσία...» Λένε ψέματα, δεν είναι ειλικρινείς. Μπροστά σε όλα αυτά είναι εμφανής η στάση τους απέναντι στην Τουρκία. Να τι έκαναν στον Μητσοτάκη τις προάλλες. Στην Αμερική άνοιξαν τις πόρτες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας και τους έβαλαν να μιλήσουν εκεί. Σε αυτή την ομιλία χειροκρότησαν; Χειροκρότησαν. Τα F16 έχουν ξαναφερθεί σε όλα αυτά τα γεγονότα; Το έφεραν. Πιστεύουμε ότι ένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να τσιμπηθεί για άλλη μια φορά. Μας έβαλαν από αυτή την τρύπα μια φορά, δεν θα το ξανακάνουμε. Όσο ο Ταγίπ Ερντογάν είναι επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, δεν μπορούμε να πούμε «ναι» στις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ».

"Τι μπορεί να γίνει στο σημείο που θα περάσει το έργο από την Τουρκία ώστε το Ισραήλ ή το αέριο της Ανατολικής Μεσογείου να σταλεί στην Ευρώπη; Μπορεί να γίνει σύνδεση με τη γραμμή TANAP;" ρωτήθηκε ο Ερντογάν και είπε ότι το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας και τα σκάφη σεισμικής έρευνας είναι τα μέρη που έχει καθορίσει στη Μεσόγειο.

Δηλώνοντας ότι τα πλοία γεωτρήσεων θα εργαστούν σε αυτά τα καθορισμένα μέρη, ο Ερντογάν είπε, "Θα υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ του Υπουργού μας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και των ισραηλινών αρχών για να κάνουν ένα τέτοιο βήμα με το Ισραήλ για το φυσικό αέριο. Στο σημείο που θα γίνει ένα τέτοιο βήμα , θα ενημερωθούμε και από τις πληροφορίες που μας έχει φέρει αυτή τη στιγμή ο Υπουργός Εξωτερικών, αν το δούμε λένε ότι είναι έτοιμοι και θα συνεχίσουμε το έργο μας σε αυτό το πλαίσιο». είπε.

Δηλώνοντας ότι θα έχουν κάνει τα βήματα για να φέρουν τις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ σε πιο θετικό σημείο, ο Ερντογάν σημείωσε ότι οι απόψεις για το θέμα είναι θετικές αυτή τη στιγμή και επιθυμούν να ολοκληρωθούν γρήγορα οι εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου