Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Ο Τσαβούσογλου απειλεί ξανά την Ελλάδα: «Δεν μπλοφάρουμε»

Απειλεί ξανά ο Τσαβούσογλου. Και για ακόμα μια φορά στρέφει τα βέλη κατά της Ελλάδας.

Όπως μεταδίδει η Hurriyet, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μιλώντας σε δημοσιογράφους αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ,δεν παρέλειψε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση, στρέφοντας για ακόμα μια φορά τα βέλη του κατά της Ελλάδας θέτοντας ξανά στο τραπέζι το θέμα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών.

«Δεν μπλοφάρουμε. Εάν η Αθήνα δεν συμμορφωθεί, θα πάμε τα πράγματα μπροστά».

O επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας διευκρίνισε ότι η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, «ακυρώνοντας το καθεστώς των νησιών που είχε τεθεί βάσει των των ειρηνευτικών συμφωνιών της Λωζάνης του 1923 και του Παρισιού του 1947, λέγοντας ότι δεν ισχύει καμία νομιμοποιητική βάση της Αθήνας για να εξοπλίζει τα νησιά της.

Στη σημείο αυτό, ο Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι η «Ελλάδα έχει οπλίσει τα νησιά της από το 1960 και είπαμε ότι αν δεν τα παρατήσει, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία (των νήσων). Είμαστε πολύ σοβαροί, δεν μπλοφάρουμε. Επειδή τους δίνονται (τα νησιά) υπό όρους, η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί και αν δεν το κάνει τότε θα προχωρήσουμε περαιτέρω επί του θέματος, το οποίο όμως δεν γίνεται να απορριφθεί με τα ελληνικά επιχειρήματα ότι δήθεν η Τουρκία έχει επεκτατική πολιτική και στοχεύει στα εδάφη μας. Τα βήματα που έκανε η Ελλάδα συνιστούν απειλή για την Τουρκία. Δεν μπορούμε να λέμε “δεν έχει σημασία, όσα όπλα κι αν βάλετε”. Όσο δεν σταματούν την παραβίαση, θα σας κυνηγούμε».

I Ellada


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου