Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Αποκαλύψεις Ρώσων & Τούρκων: “Ο Ερντογάν γνωρίζει το σχέδιο ΝΑΤΟ-ΗΠΑ για κουρδικό κράτος και “Ελληνορθόδοξο Βατικανό”

Απόλυτη σύμπνοια καταγράφεται μεταξύ Ρώσων και Τούρκων σχετικά με το ρόλο του ΝΑΤΟ και την κρίση που έχει ξεσπάσει με την Τουρκία με αφορμή το βέτο στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας.

Και οι δύο πλευρές συμφωνούν πως για να παραμείνει η Τουρκία στη Συμμαχία δεν χρειάζεται απλά παραχωρήσεις αλλά ριζική αναθεώρηση των σχέσεων ΝΑΤΟ-Τουρκίας σε βασικά ζητήματα! 

Ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής Κονσταντίν Σοκόλοφ αλλά και ο γενικός γραμματέας του Τουρκικού Κόμματος Μητέρας Πατρίδας, Dogu Perincek, αποκάλυψαν πως πίσω από την κρίση ΝΑΤΟ-Τουρκίας βρίσκεται το αμερικανικό σχέδιο δημιουργίας Κουρδικού κράτους.

Και οι δύο μίλησαν με αφορμή τα όσα είπε ο Πρόεδρος του Φόρουμ Μέσης Ανατολής, Ντάνιελ Πάιπς, ο οποίος όπως αποκάλυψε χτες το WarNews247, πρότεινε την αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ λόγω της αρνητικής της θέσης σχετικά με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη συμμαχία.

“Το βέτο της Άγκυρας στρέφεται κατά των ΗΠΑ”

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απίθανο να προσπαθήσουν να αποκλείσουν την Τουρκία από το ΝΑΤΟ, επειδή λαμβάνουν ορισμένα μερίσματα από την παρουσία του κράτους στη Συμμαχία, είπε ο πολιτικός επιστήμονας, ειδικός γεωπολιτικής Konstantin Sokolov. Η κρυφή σύγκρουση μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον υπάρχει εδώ και πολύ καιρό.

«Το βέτο δεν έγινε μόνο εναντίον της Σουηδίας και της Φινλανδίας, αλλά και κατά των Ηνωμένων Πολιτειών. Άλλωστε, πριν από 20 χρόνια, η Ουάσιγκτον δημοσίευσε έναν χάρτη της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τον οποίο σχεδιαζόταν η ανακατανομή αυτής της περιοχής.

Η Τουρκία υπόκειται σε διχοτόμηση. Εκεί βρίσκεται και το Κουρδιστάν με ένα τεράστιο τμήμα της τουρκικής επικράτειας. Στη συνέχεια, η Κοντολίζα Ραις (66η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.), εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών, επιβεβαίωσε ότι θεωρούν αυτή τη στρατηγική επίσημη γραμμή.

Επιπλέον, στο Κολέγιο του ΝΑΤΟ (NATO Defense College.), αυτή η προσέγγιση διδάσκονταν ως εγχειρίδιο. Δηλαδή, η Άγκυρα είναι σε μια Συμμαχία, η οποία δεν σκοπεύει να προστατεύσει το έδαφός της Τουρκίας, αλλά αντίθετα να το εξαρθρώσει».

“Χρειάζεται πλήρη αναθεώρηση των σχέσεων ΝΑΤΟ-Τουρκίας”

Ο Ερντογάν, φυσικά, θέλει να διαπραγματευτεί ορισμένα ζητήματα αποτρέποντας προσωρινά τη Σουηδία και τη Φινλανδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, είπε ο Σοκόλοφ.

«Ωστόσο, η Τουρκία δεν χρειάζεται τις συνήθεις παραχωρήσεις, χρειάζεται πλήρη αναθεώρηση της σχέσης της με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Οι σημερινές συνθήκες είναι απλώς απαράδεκτες για εκείνη τώρα», τόνισε ο πολιτικός επιστήμονας.

Dogu Perincek: Η επέκταση του NATO είναι απειλή και για την Τουρκία 

Ο γενικός γραμματέας του Τουρκικού Κόμματος Μητέρας Πατρίδας, Dogu Perincek, τόνισε ότι η επέκταση της συμμαχίας του ΝΑΤΟ απειλεί την Άγκυρα.

“Η απειλή για την Τουρκία προέρχεται από το ΝΑΤΟ, η επέκταση της συμμαχίας προς οποιαδήποτε κατεύθυνση απειλεί την Άγκυρα” δήλωσε στο RIA Novosti ο γενικός γραμματέας του τουρκικού κόμματος “Μητέρα Πατρίδα”, Dogu Perincek.

«Περίπου 25.000 αξιωματικοί που συνδέονται με το ΝΑΤΟ και τη μυστική επιχείρηση Gladio της συμμαχίας έχουν απολυθεί από τον τουρκικό στρατό από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Ανάμεσά τους εκατοντάδες Στρατηγοί, ορισμένοι από τους οποίους εκτίουν ποινές σε τουρκικές φυλακές. Η απειλή για την Τουρκία προέρχεται από το ΝΑΤΟ, αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε ο πολιτικός.

«Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα «Κουρδιστάν» δημιουργώντας απειλές για την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Κοιτάξτε τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις που έχουν δημιουργηθεί γύρω από την Τουρκία, όπου συσσωρεύονται αμερικανικά άρματα μάχης και πολεμικά αεροσκάφη. Το ΝΑΤΟ, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, απειλεί την Τουρκία.

Η επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή, προς τη Δύση, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση αποτελεί απειλή όχι μόνο για τη Ρωσία αλλά και για την Τουρκία.

Η εταιρική σχέση της Τουρκίας με τον Οργανισμό SCO είναι ένα πολύ σωστό και ολοκληρωμένο βήμα. Το ΝΑΤΟ αποτελεί κίνδυνο και εχθρότητα για την Τουρκία. 1971, 1980, 2016 – πίσω από όλες τις πιέσεις στην Τουρκία ήταν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ», είπε ο Perincek.

Τουρκικά ΜΜΕ: «Οι ΗΠΑ έχουν σχέδια εισβολής σε Κωνσταντινούπολη και Ανατολία»

Προ ημερών, ο Τούρκος παρουσιαστής Aziz Üstel διηγήθηκε ένα γεγονός, σύμφωνα με το οποίο όταν ο Ali Nail Kubalı, πρόεδρος του κολοσσού «Yasar Holding», ζούσε στις ΗΠΑ, του είχε αποκαλύψει ένα σχέδιο για την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης.

Ο Τούρκος μεγιστάνας ανέφερε ότι, «οι ΗΠΑ έχουν πολλές μυστικές βάσεις στην Τουρκία.

Είπε σχετικά:

“Το Ισραήλ γνωρίζει όλες αυτές τις βάσεις. Το PKK επίσης.

Σε αυτές τις ξένες βάσεις που υπάρχουν στην Τουρκία κρυφά ή φανερά, εκατοντάδες Αμερικανοί του Γραφείου Ειδικών Ερευνών της Πολεμικής Αεροπορίας εργάζονται μέρα νύχτα για αυτά τα σχέδια εισβολής».

Έκανα παρουσίαση στις ΗΠΑ σχετικά με τις οργανωτικές δομές στο διοικητικό συμβούλιο ενός οργανισμού στην πόλη Wichita.

Ένα άτομο αφρικανικής καταγωγής με πλησίασε στο τέλος της παρουσίασης και μου είπε:

”Έχεις ξενική προφορά από πού είσαι;”.

Όταν του είπα ότι είμαι και Τούρκος, άρχισε να μιλάει άπταιστα τούρκικα, εξηγώντας ότι αποσύρθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις και ότι έμαθε τουρκικά στο Σχολείο Γλωσσών των Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ».

Ο Κουμπαλί τον ρώτησε γιατί έμαθε τουρκικά και ο Αμερικανός γελώντας απάντησε:

«Η Κωνσταντινούπολη ήταν αποστολή μου.

Ήμουν υπεύθυνος για την ορθή εξακρίβωση των ονομάτων των δρόμων, τα οποία θα άλλαζαν τουρκικές ομάδες πολιτικής άμυνας, ώστε να χαθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ όταν εισβάλουν στην Κωνσταντινούπολη.

Παρόλο που είμαι συνταξιούχος, περνάω κάθε χρόνο τις διακοπές μου στην Κωνσταντινούπολη…

Γνωρίζω την Κωνσταντινούπολη μέχρι τους πιο μικρούς της δρόμους».

Όταν ο Κουμπαλί του επεσήμανε, «Είμαστε σύμμαχοι… Είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ», ο Αμερικανός αντισυνταγματάρχης ε.α. γέλασε και είπε:

«Οι ΗΠΑ έχουν σχέδια να εισβάλουν όχι μόνο στην Κωνσταντινούπολη αλλά και σε όλη την Ανατολία!».

Μόλις τον Ιούνιο του 2021, ο Τούρκος ναύαρχος ε.α. Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος επηρεάζει την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, δήλωσε:

«Ο Μπάιντεν είχε δηλώσει: “Θέλω να να δω την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους”. Αυτά είναι ασύμβατα με συμμαχίες.

»Μετά από αυτό ξέρετε τι θα έρθει;

Ένα “Ελληνορθόδοξο Βατικανό” στην Κωνσταντινούπολη. Το λένε ανοιχτά.

Πρόκειται για ένα έργο που διαταράσσει την ενότητα και την ακεραιότητα της Τουρκίας.

Ταυτόχρονα, η Τουρκία πρέπει να διαφοροποιήσει τα οπλικά της συστήματα.

Δεν θα πρέπει να αγοράζουμε όπλα από την Δύση».

War news 24/7


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου