Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

O Ντεμιρτάς ξεσπεπάζει τον βρώμικο πόλεμο της Τουρκίας

Σελαχατίν Ντεμιρτάς: Οι ίδιοι έβαλαν τη βόμβα, για να αρχίσουν τον πόλεμο

Σελαχατίν Ντεμιρτάς: Θα χρησιμοποιήσουν το βρώμικο σενάριο περί «άμυνας της πατρίδας» και θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν ψήφους ενεργοποιώντας τα εθνικιστικά αισθήματα και θα κυνηγήσουν τη αναποφάσιστη αντιπολίτευση. Μη φοβάσαι, πες κι εσύ… Όχι στον πόλεμο.

Ο πρώην συμπρόεδρος του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος είναι φυλακισμένος στις φυλακές της Αδριανούπολης, επέκρινε την επιχείρηση «Γιαταγάνι» της Τουρκικής Πολεμικής Αεροιπορίας, που εκδηλώθηκε μετά την βομβιστική επίθεση στο Ταξίμ.

Ο Ντεμιρτάς, ο οποίος μοιράστηκε στο Twitter τις απόψεις του, χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Θα πυροδοτήσουν μια βόμβα με μια βρώμικη οργάνωση στο Istiklal, θα δολοφονήσουν αθώους ανθρώπους. Θα ανακηρύξουν ότι τη βόμβα την έβαλαν υποστηρικτές της τρομοκρατίας, για να φιμώσουν όσους αμφισβητούν τα γεγονότα σε αυτή τη βάναυση τρομοκρατική επίθεση.

Εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την οργή του κόσμου που προέρχεται από τα αδέρφια μας που σκοτώθηκαν από τη βόβμα στην Istiklal, θα ρίξουν βόμβες στα κεφάλια των Κούρδων. Θα χρησιμοποιήσουν το βρώμικο σενάριο περί «άμυνας της πατρίδας» και θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν ψήφους ενεργοποιώντας τα εθνικιστικά αισθήματα του κόσμου και θα κυνηγήσουν τη αναποφάσιστη αντιπολίτευση. Μη φοβάσαι, πες κι εσύ… Όχι στον πόλεμο.

Όσοι δεν υποστηρίζουν τον πόλεμο θα κηρυχθούν προδότες. Βάλτε το χέρι σας στη καρδιά σας και πείτε την αλήθεια για χάρη του Θεού; Είναι τόσο δύσκολο να αποκαλυφθεί αυτή η απλή και θλιβερή εξίσωση;

Είναι πολύ δύσκολο να πούμε «Δεν θα θυσιάσουμε Τούρκους στους Κούρδους, δεν θα θυσιάσουμε Κούρδους στους Τούρκους, δεν θα παραδοθούμε σε βρώμικες πολεμικές πολιτικές, θα δώσουμε τα χέρια και θα γίνουμε μια μεγάλη κοινωνία ειρήνης, αδελφοσύνης, ηρεμίας και ευημερίας; Είναι τόσο δύσκολο να πούμε ΖΗΤΩ Η ΕΙΡΗΝΗ»;

Κοίτα, παρ’ όλη αυτή την αδικία και τη σκληρότητα που υφιστάμεθα, εμείς λέμε ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!• μη φοβάσαι, πες κι εσύ: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!».

INFOGNOMON  POLITICS


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου