Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Αμερικανικά drones γεμίζουν τη Λάρισα

Στα πλαίσια συμφωνίας με τις ΗΠΑ  Αμερικανικά μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναπτύχθηκαν από τις 12 Νοεμβρίου στην αεροπορική βάση στην πόλη της Λάρισας, σε μια κίνηση με την οποία το ΝΑΤΟ επεκτείνει την αμυντική του ισχύ.

Η ανάπτυξη οκτώ αμερικανικών drones στη βάση της Λάρισας εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και ΗΠΑ.

Τα MQ-9 Reaper θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία του εναέριου χώρου της Ελλάδας και της Μεσογείου. Προς το παρόν, η σύμβαση για τα drones είναι διετής, με δυνατότητα παράτασής της.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των «Νέων», τα πρώτα τέσσερα drones μονταρίστηκαν στη Λάρισα, ενώ τα υπόλοιπα ήρθαν τις προηγούμενες ημέρες από αμερικανικές βάσεις στην Ευρώπη, μονταρισμένα.

Η Αθήνα διαπραγματεύεται την αγορά τριών από αυτά τα μη επανδρωμένα εναέρια αεροσκάφη, τα οποία σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν τις καλύτερες παραμέτρους στον κόσμο.

Μετά από αμερικανικές επενδύσεις 33 εκατομμυρίων δολαρίων, η βάση της Λάρισας αποτελεί και χώρο εκπαίδευσης πιλότων του ΝΑΤΟ.

DEFENCE  NET


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου