Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Το καθεστώς Ερντογάν σε παράνοια-Χάρτης της Μεγάλης Τουρκίας το 2050 προκαλεί οργή σε ολόκληρη την Δύση

Δεν έχει τέλος η αλαζονεία και ο νεο-οθωμανισμός στην Τουρκία του 2022 η οποία απειλεί ολόκληρη την Λεκάνη της Μεσογείου (Αίγυπτο-Ισραήλ, Παλαιστίνη, Ελλάδα κ.ά.)

Κάτι πολύ επικίνδυνο έχει καταλάβει το μυαλό πολλών στην γειτονική χώρα, σχετικά με την μεγέθυνση του σημερινού τουρκικού κράτους, η οποία θα είναι σαφώς αποτέλεσμα  ανελέητων πολεμικών συγκρούσεων, ειδικά με την Ελλάδα.

Η τουρκική τηλεόραση δείχνει χάρτη της «τουρκικής σφαίρας» το 2050, συμπεριλαμβανομένων της Αραβίας, της Αιγύπτου, της Λιβύης, της Ελλάδας, του Ισραήλ, του Ιράκ, του Τουρκμενιστάν και άλλων χωρών.

“Ξέρετε ότι οι τουρκικές εκλογές είναι προ των πυλών όταν χάρτες σαν αυτόν εμφανίζονται στην τηλεόραση. Ισχυρίζονται ότι μέχρι το 2050 ολόκληρες περιοχές θα είναι υπό τουρκικό έλεγχο. Το καλύτερο μέρος όλου αυτού του παραλήρημα είναι ότι μεγάλος αριθμός Τούρκων το πιστεύει πραγματικά”, αναφέρει ξένο ΜΜΕ.

Τώρα σε όλα αυτά μπορεί κάποιος λογικός άνθρωπος να δηλώσει ότι πρόκειται για απλά εθνικιστικά αποκυήματα της φαντασίας κάποιων μελών του τουρκικού καθεστώτος, το οποίο καταρρέει, αλλά τόσο καιρό δεν λέει να πέσει, μιας και φαίνεται να είναι εφτάψυχο.

Η Άγκυρα, εδώ και μερικά χρόνια έχει εισβάλει σε Ιράκ, Συρία, Κύπρο, ενώ στην Λιβύη κάνει ουσιαστικά κουμάντο ως επικυρίαρχη δύναμη.

Δεν γνωρίζουμε πως θα είναι ο χάρτης της Τουρκίας το 2025, αλλά μέχρι τώρα, τουρκικά στρατεύματα ελέγχουν μεγάλες περιοχές άλλων χωρών ειδικά στην Μέση Ανατολή, και δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν από εκεί, παρά μόνο δια της ισχύς των όπλων, πράγμα απίθανο προς το παρόν παρά την απόφαση του αραβικού συνδέσμου που κάλεσε την Τουρκία να αποχωρήσει από αυτά τα εδάφη.

Εδώ και δύο χρόνια η τουρκική πολεμική μηχανή προετοιμάζεται κατά της Ελλάδος, με παράλληλη άσκηση μιας άνευ προηγουμένου προπαγάνδας σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Το σχέδιο «Μεγάλη Τουρκία» σε ισχύ από τον Τούρκο πρόεδρο  με προκλητικότατους χάρτες που δημοσιεύει ο τουρκικός τύπος, και οι οποίοι περιλαμβάνουν, Δυτική Θράκη, Κρήτη , Δωδεκάνησα, και όλα τα ελληνικά νησιά μέχρι την μέση του Αιγαίου με κόκκινο χρώμα σαν να …ανήκουν στην νέα –οθωμανική αυτοκρατορία του Τούρκου προέδρου .

Ο Ρ.Ν. Ερντογάν είχε δηλώσει παλαιότερα και συνεχίζει να δηλώνει ότι : « Η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την σημερινή χώρα μας.  Εμείς δεν δύναται να φυλακιστούμε σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Άλλα είναι τα φυσικά και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας. Τα αδέλφια μας στην Μουσούλη, το Κιρκούκ, το Χουμούς, στα Σκόπια, μπορεί να είναι εκτός των φυσικών μας συνόρων, αλλά είναι εντός των συνόρων της καρδιάς, στο επίκεντρο της καρδιάς μας».

«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν προέκυψε από το πουθενά. Όπως η Οθωμανική Αυτοκρατορία έλαβε την σκυτάλη από τους Σελτζούκους, έτσι και η Τουρκική Δημοκρατία την παρέλαβε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ενστερνιζόμαστε την ιστορία μας στο σύνολό της», είχε προσθέσει ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι κανένας σίγουρος λοιπόν, σύμφωνα με τα παραπάνω, ότι σήμερα οι Τούρκοι δεν θα  επιχειρήσουν να ξαναπάρουν μέρος αυτών των εδαφών εις βάρος της Ελλάδος, με διάφορα προσχήματα και επιχειρήσεις τύπου “ κλάδου ελαίας”;

ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου