Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Στέλεχος της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής διακινούσε παράνομους μετανάστες στην Ρόδο

Οργανωμένο τουρκικό σχέδιο εισβολής χιλιάδων αλλοδαπών στην Ελλάδα

Oι λιμενικές αρχές της Ρόδου συνέλαβαν Τούρκο δεκανέα της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής για διακίνηση αλλοδαπών.

Το περιστατικό συνέβη στην Ρόδο και πρόκειται για μείζον θέμα καθώς δεν πρόκειται πλέον για τον κλασσικό Τούρκο δουλέμπορο αλλά για μέλος των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική Στρατοχωροφυλακή είναι αυτή που καθημερινά προωθεί με βίαιους τρόπους εκατοντάδες παράνομους μετανάστες στα ελληνικά σύνορα με την προοπτική να τους βάλουν μέσα στην Ελλάδα με το έτσι θέλω.

Είναι πολύ πιθανό ο Τούρκος δεκανέας να μην δρούσε από μόνος του αλλά είναι ενεργό μέλος μίας τουρκικής προσπάθειας για εισβολή αλλοδαπών στην Ελλάδα.

Οι Τούρκοι θεωρούν πως με την προώθηση παράνομων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια δημιουργούν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και ταυτόχρονα κατορθώνουν να περνούν κατασκόπους και πυρήνες ισλαμιστών που αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Αρκεί να σημειώσουμε ότι περίπου 1.000 παράνομοι μετανάστες επιχειρούν καθημερινά να περάσουν τον Έβρο και να βρεθούν στο ελληνικό έδαφος.

Αυτές οι πιέσεις έχουν αυξηθεί σταδιακά τον τελευταίο μήνα όπως παρατηρούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, ενώ έχουν εντοπίσει και έναν νέο σχέδιο της τουρκικής πλευράς το οποίο είναι να έχουν «διαθέσιμους» μετανάστες κοντά στο ποτάμι και να τους «σπρώχνει» στο ελληνικό έδαφος όταν επιθυμεί να δημιουργήσει ένταση.

Οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες έχουν εντοπίσει εγκαταλελειμμένα κτίρια, αγροικίες, στάνες ακόμα και χοιροστάσια όπου έχουν βρει καταφύγιο παράνομοι μετανάστες.

Τους αφήνουν εκεί, τους σιτίζουν και κάποια δεδομένη στιγμή εμφανίζονται φορτηγά στα οποία τους επιβιβάζουν, τους πηγαίνουν στο ποτάμι και τους πιέζουν με την βία να περάσουν στην απέναντι όχθη και το ελληνικό έδαφος.

Τώρα φαίνεται πως υπάρχει αντίστοιχος σχεδιασμός και την εισβολή αλλοδαπών από την θάλασσα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο 20χρονος δεκανέας χρησιμοποίησε ως υπερασπιστικό αφήγημα πως δεν του έφταναν «οι 8.000 τουρκικές λίρες» -περίπου 411 ευρώ- που έπαιρνε ως μισθό, και έπρεπε να ασχοληθεί και με κάτι άλλο προκειμένου να αποκομίζει πολλά περισσότερα από αυτή την δραστηριότητα.

Φυσικά εννοείται πως δεν πρόκειται να καταλογίσει ευθύνες στην τουρκική Στρατοχωροφυλακή και θα το πάρει όλο επάνω του.

Ο νεαρός λέει λοιπόν, ότι συνάντησε μία ομάδα διακινητών οι οποίοι, του υποσχέθηκαν να του δώσουν 5.000 ευρώ για να κάνει μεταφορά 10 ατόμων από την Τουρκία προς τη Ρόδο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, έμαθε τυχαία γι’ αυτή τη μεταφορά, καθώς όταν βρέθηκε σε μια καφετέρια, άκουσε κάποιον που μιλούσε στο τηλέφωνο και αναζητούσε καπετάνιους.

Ο ίδιος προθυμοποιήθηκε και πήρε ακόμη και δίπλωμα χειρισμού ταχύπλοου, με αποτέλεσμα τα ξημερώματα της Κυριακής (13/11) ξεκίνησε το ταξίδι, πήρε 10 άτομα, 2 γυναίκες, 4 παιδιά και 4 άνδρες από ένα τουρκικό λιμανάκι απέναντι από τη Ρόδο, με προορισμό το ελληνικό νησί.

Ο Τούρκος στρατιώτης, έφτασε στη Ρόδο και τους αποβίβασε. Ωστόσο, καθώς γυρνούσε πίσω, το ταχύπλοό του υπέστη μηχανική βλάβη -ενδεχομένως λόγω έλλειψης καυσίμων- και αναγκάστηκε να καλέσει το 112, όπου το ελληνικό Λιμενικό κατάλαβε τι συνέβη και προχώρησε στη σύλληψή του 20χρονου, ο οποίος προφυλακίστηκε την Τετάρτη.

DEGENCE NET


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου