Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.-Εκδηλώσεις σε Κλεισούρα και Βουλιαράτες για την επέτειο του ΟΧΙ και μνημόσυνο Κ. Κατσίφα

Με επίκεντρο των εκδηλώσεων τα δύο ελληνικά στρατιωτικά νεκροταφεία στην Κλεισούρα και τους Βουλιαράτες, όπου βρίσκονται τα οστά περίπου 1.300 Ελλήνων, πεσόντων στα βουνά της περιοχής, γιόρτασε σήμερα την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ» ο ελληνισμός της Αλβανίας.

Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που οι τιμές στο κοιμητήριο στους Βουλιαράτες, αποδίδονται από κοινού από τα δύο κράτη, και την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε επίσημα ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος χαιρέτησε και εξ ονόματος της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ από πλευράς της αλβανικής κυβέρνησης χαιρέτησε ο περιφερειάρχης Αργυροκάστρου Οδυσσέα Κότε.

Επίσημοι εκπρόσωποι και άλλοι δημόσιοι φορείς κατέθεσαν στεφάνια στα μνημεία αφιερωμένα στους Έλληνες πεσόντες και, όπως κάθε χρόνο, τίμησαν την επέτειο με την παρουσία τους εκατοντάδες Έλληνες από τις περιοχές της Βορείου Ηπείρου και την Ελλάδα.

Πραγματοποιήθηκε επίσης σήμερα το πρωί, στον Άγιο Αθανάσιο Βουλιαρατίου το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Του μνημοσύνου προΐστατο ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου, Χειμάρρας, Αγίων Σαράντα κ.κ. Δημήτριος ενώ το παρών στο πλευρό της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, έδωσαν και πολλοί μαθητές ντυμένοι με παραδοσιακές εθνικές στολές, όπως και κάτοικοι της περιοχής και προσκυνητές από την Θεσσαλονίκη.

himara
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου