Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Πρώην συνεργάτης του Ερντογάν: «Μην εκπλαγείτε αν δηλώσει: ‘‘Η φίλη μου η Ελλάδα’’»

 

Σφοδρή κριτική για την εξωτερική πολιτική του Τούρκου προέδρου από τον Αλί Μπαμπατζάν, που το κόμμα του συμμετέχει στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης

«Μην εκπλαγείτε αν ο Ερντογάν δηλώσει : ‘‘Η φίλη μου η Ελλάδα’’» δήλωσε ο πρώην στενός του συνεργάτης, και σημερινός πρόεδρος του κόμματος DEVA, Αλί Μπαμπατζαν, σχολιάζοντας την εξωτερική πολιτική του Τούρκου προέδρου.

«Την μία μέρα κατηγορεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως χρηματοδότη της προδοτικής απόπειρας πραξικοπήματος και την επομένη πηγαίνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είναι αγκαλιά» τόνισε ο Μπαμπατζάν συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος. 

«Για την Αίγυπτο έλεγε ότι "Εγώ δεν κάθομαι στο τραπέζι με αυτούς" και τώρα για να μπορέσει να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με αυτούς, καταβάλλει χίλιες μύριες προσπάθειες» σχολίασε, με αφορμή την πρόσφατη χειραψία Ερντογάν-Σίσι στο Κατάρ.

«Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας εξαρτάται από τα κέφια ενός ανθρώπου και μόνο. Κάνει ότι θέλει η ψυχή του. Σήμερα σκέφτεται “Ας προκαλέσω λίγο την Ελλάδα”, αν όμως μετά δηλώσει: “Η φίλη μου η Ελλάδα”, μην εκπλαγείτε. Από τη μία δεν άφησε τίποτα που να μην πει για τον Μπασάρ Άσαντ και αύριο γυρνάει και δηλώνει “ο αδερφός μου ο Άσαντ”, όλα τα κάνει … Δεν υπάρχει καμία συνέπεια» δήλωσε καυστικά ο πάλαι ποτέ υπουργός Οικονομικών του Ερντογάν.

Ο Μπαμπατζάν υπήρξε ιδρυτικό μέλος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) στην Τουρκία, πρώην αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ερντογάν. Το 2019, επικαλούμενος «βαθιές διαφορές» με την ηγεσία του APK, αποχώρησε ιδρύοντας στη συνέχεια το κόμμα DEVA το οποίο σήμερα αποτελεί συνιστώσα στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης κατά του Τούρκου προέδρου ενόψει των εκλογών του 2023.

PENTAPOSTAGMA


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου