Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Διακυβερνητική: Σκόπια και Τίρανα υπέγραψαν 21 συμφωνίες και μνημόνια

Στο πλαίσιο της διακυβερνητικής συνάντησης Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας, που πραγματοποιήθηκε χθες στα Σκόπια, τα αρμόδια υπουργεία των δύο κυβερνήσεων υπέγραψαν 21 συμφωνίες και μνημόνια που αφορούν πολλούς τομείς, σύμφωνα με το Lokalno των Σκοπίων.

Στην υπογραφή παρευρέθηκαν ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Οι Πρωθυπουργοί τόνισαν ότι τέτοιες συμφωνίες και μνημόνια ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη συνεργασία των δύο χωρών και δίνουν ευκαιρία για προσέγγιση, ενίσχυση και διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες και των δύο χωρών.

Οι συμφωνίες και τα μνημόνια αναφέρονται στη συνεργασία στον τομέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, της άμυνας, της ασφάλειας, των υποδομών, της ενέργειας, του πολιτισμού, της καταπολέμησης του διεθνούς εγκλήματος, της σιδηροδρομικής σύνδεσης των δύο χωρών, της τυποποίησης των υπηρεσιών στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, διεθνής υδάτινη κυκλοφορία στη λίμνη Οχρίδα, συνεργασία στον τομέα των δημόσιων οικονομικών, ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και σε ορισμένους άλλους τομείς.

Συμφωνίες και μνημόνια με τα υπουργεία της κυβέρνησης της Αλβανίας υπέγραψαν η Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, το Υπουργείο Πληροφορικής και Διοίκησης, το Υπουργείο Μεταφορών, το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Οικονομίας, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου