Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

«Οι λύκοι αγαπούν την ομίχλη» – Συμμορίες 6.000 γκρίζων λύκων, όργανα του Ερντογάν στην Ευρώπη

Δίκτυο 6.000 Τούρκων παρακρατικών υπέρ Εrdogan σε όλη την Ευρώπη

Τους στόχους μιας «οθω-μανιακής» Τουρκίας εξυπηρετούν πράκτορες και «πρόθυμοι» εγκληματίες με έδρα τη Γερμανία, υποστηρίζουν σε βιβλίο τους Γάλλοι δημοσιογράφοι

Στο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο ανθρώπων σε πανευρωπαϊκή κλίμακα οι οποίοι είτε με νόμιμα είτε με παράνομα μέσα επιχειρούν να εξουδετερώσουν όσους θα μπορούσαν να βλάψουν το καθεστώς του, καταλήγουν οι Γάλλοι δημοσιογράφοι, πρώην ανταποκριτές στην Τουρκία, Λορ Μαρσάν και Ζιλιόμ Περιέ σε βιβλίο που εξέδωσαν υπό τον τίτλο «Οι λύκοι αγαπούν την ομίχλη» (Les loups aiment la brume).

Πρόκειται, όπως αναφέρουν, για μια έρευνα με αντικείμενο τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ευρώπη και ειδικότερα για το πώς ο Τούρκος πρόεδρος έχει αναπτύξει ολόκληρο δίκτυο για την παρακολούθηση και τον έλεγχο αυτών που θεωρεί πολιτικούς αντιπάλους του. Οι δύο δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για αδήλωτο στρατό, με αιχμή του δόρατος τη MIT, δηλαδή τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Παρουσιάζοντας το βιβλίο, η εφημερίδα Le Monde, της οποίας ανταποκριτής στην Τουρκία υπήρξε ο ένας εκ των συγγραφέων, ο Ζιλιόμ Περιέ (σ.σ. η Λορ Μαρσάν ήταν της Figaro), αναφέρει ότι το καθεστώς Ερντογάν χρησιμοποιεί τα πλοκάμια του στην Ευρώπη για να εξουδετερώσει, να συλλάβει ή να βλάψει τους αντιπάλους του.

Πρόκειται για έναν «ιστό αράχνης» που έχουν πλέξει οι τουρκικές υπηρεσίες στην Ευρώπη, με επίκεντρο στη Γερμανία, όπου ζει η μεγαλύτερη τουρκική κοινότητα στην Ευρώπη, αναφέρει η εφημερίδα. Υπογραμμίζει επίσης πως πρόκειται για ομάδα 6.000 ατόμων που αποτελεί μείγμα μυστικών πρακτόρων, πληρωμένων δολοφόνων, διπλωματών, πληροφοριοδοτών, πολιτικών ακτιβιστών, επιχειρηματιών κ.ά. και που από κοινού ανήκουν στο λεγόμενο βαθύ κράτος, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει ενισχυθεί με την προσθήκη και θρησκευτικής διάστασης.

Οι δύο δημοσιογράφοι, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, επισημαίνουν ότι η ΜΙΤ εμπλέκεται στη δολοφονία τριών ακτιβιστριών του κουρδικού κόμματος PKK σε διαμέρισμα της οδού Λαφαγιέτ στο Παρίσι, στις 9 Ιανουαρίου 2013. Η υπόθεση δεν έχει κλείσει, αλλά οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες δεν δείχνουν προθυμία να συνδράμουν τις δικαστικές αρχές, σημειώνουν οι δημοσιογράφοι.

Καταλήγοντας, η γαλλική εφημερίδα υπογραμμίζει πως στην ουσία το βιβλίο αφηγείται το κίνημα αναδίπλωσης της Τουρκίας μέσα στον ίδιο της τον εαυτό. Μιας «οθω-μανιακής» Τουρκίας, που βλέπει τον εαυτό της ως κέντρο μιας αυτοκρατορίας που πρέπει να ανοικοδομηθεί.

Σύμφωνα με το γράφημα της εφημερίδας Birgunet, μόνο στη Γερμανία δρουν 9.000 γκρίζοι λύκοι

www.bankingnews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου