Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου: Πως ακυρώνει το τουρκικό αφήγημα - Τι περιλαμβάνει

Συμφωνία που ακυρώνει το τουρκικό αφήγημα 

Τουρκία προσπαθεί να προσεγγίσει την Αίγυπτο, ωστόσο, η Αθήνα είναι αυτή που υπογράφει διακρατική συμφωνία με το Κάιρο μετά την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Τι περιλαμβάνει 

Καθορισμό ορίων Έρευνας και Διάσωσης  (SAR)                                                                       Ταύτιση FIR δηλαδή το χώρο που οι δύο χώρες ελέγχουν τις πτήσεις και SAR                         Κοινές επιχειρήσεις SAR κοινές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης 

Πρόκειται για μία κίνηση που έρχεται να θωρακίσει περαιτέρω τα σύνορα της Ελλάδας και σε συνέχεια σειράς διπλωματικών συμφωνιών όπως με: 

Tην Ιταλία το 2000                                                                                                                                 Την Μάλτα το 2008 .                                                                                                                             Την Κύπρο το 2014.                                                                                                                               Και την Αίγυπτο το 2022.

Συμφωνία που ακυρώνει το τουρκικό αφήγημα 

Η Τουρκία μονομερώς διεκδικεί Έρευνα και Διάσωση σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο. Χαρακτηριστικά το 2020 προσπάθησε μονομερώς να αυξήσει τα όρια της δικής της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου είναι αρκετά σημαντική καθώς κατοχυρώνει την συγκεκριμένη περιοχή που παρουσιάζεται στους χάρτες για την Ελλάδα με τον πιο επίσημο τρόπο. 

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου