Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Τουρκία: Ο Τσαβούσογλου απειλεί με απαγόρευση εισόδου Ελλήνων αξιωματούχων

Σε τεχνικό πρόβλημα  απέδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας την απαγόρευση εισόδου στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα

«Ναι μεν, αλλά…» από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την αδικαιολόγητη κράτηση, επί έξι ώρες, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στη Σμύρνη και την άρνηση των τουρκικών αρχών να τον αφήσουν να μπει στην Τουρκία

Ο τούρκος υπουργός απέδωσε, όπως και οι Αρχές της χώρας του τις προηγούμενες ημέρες, σε τεχνικό πρόβλημα την απαγόρευση εισόδου, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι «υπάρχουν ορισμένες απαγορεύσεις που η Ελλάδα έχει εφαρμόσει εν γνώσει της» και απειλώντας ότι «εάν συνεχιστεί η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα εναντίον ορισμένων αξιωματούχων μας, θα απαντήσουμε».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην Επιτροπή προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου και αναφερόμενος στην απαγόρευση εισόδου στον κ. Τζιτζικώστα στο λιμάνι της Σμύρνης, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι «προφανώς δεν υπάρχει καμία πρόθεση εδώ. Λόγω τεχνικού προβλήματος καθυστέρησε η είσοδος Έλληνα πολίτη στη χώρα μας. Μετά την επίλυση αυτού του τεχνικού προβλήματος, επιτράπηκε η είσοδος στον Έλληνα πολίτη στη χώρα μας».

Μελλοντικές… απαγορεύσεις

Στη συνέχεια, ο τούρκος υπουργός υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό στη Σμύρνη.

«Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες απαγορεύσεις που η Ελλάδα έχει εφαρμόσει εν γνώσει της. Έχουμε προειδοποιήσει τις ελληνικές αρχές για αυτό το θέμα. Εάν συνεχιστεί η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα εναντίον ορισμένων αξιωματούχων μας, θα απαντήσουμε» κατέληξε.

«Δεν υπήρχε καμία συνωνυμία, υποτιμούν τη νοημοσύνη μας»

Εν τω μεταξύ, για όσα έζησε στη Σμύρνη μίλησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.Όπως είπε το πρωί της Δευτέρας, όταν έφτασε στην Σμύρνη και οι τουρκικές αρχές έψαξαν το όνομά του προέκυψε αναστάτωση. «Άρχισαν να μιλούν τουρκικά και να τηλεφωνούν», είπε και περιέγραψε πως οι ιθύνοντες της συνδιάσκεψης στην οποία είχε προσκληθεί επιχείρησαν να τον καθησυχάσουν.

«Έχει σημασία για να το καταλάβει ο κόσμος πως η εν λόγω συνδιάσκεψη είναι ευρωπαϊκός θεσμός», είπε ο κ. Τζιτζικώστας και συμπλήρωσε πως μόλις του ανακοινώθηκε πως υπάρχει απαγόρευση εισόδου στο πρόσωπό του οι αρχές τον οδήγησαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο τον ακολούθησε και η πρέσβης της Ελλάδας στη Σμύρνη.

Συνολικά όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ πέρασαν 7 ώρες στο αεροδρόμιο της Σμύρνης μην έχοντας τρόπο να επιστρέψει μιας και το επόμενο πλοίο αναχωρούσε σε 24 ώρες ενώ και η αεροπορική διασύνδεση δεν βοηθούσε λόγω της χαμηλής κίνησης του αεροδρομίου της Σμύρνης.

«Τελικά μου είπαν ότι έχει αρθεί η απαγόρευση εισόδου μου, ωστόσο μετά από όλα αυτά είχα λάβει τις αποφάσεις μου», είπε ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνοντας δε πως «δεν υπήρχε καμία απαγόρευση στο πρόσωπό μου, είναι αστείες αυτές οι δικαιολογίες και υποτιμούν τη νοημοσύνη μας».

Κλείνοντας δε, σχολίασε τα τουρκικά δημοσιεύματα που τον στοχοποιούν λέγοντας πως μία χώρα όπως η Τουρκία η οποία έχει χρησιμοποιήσει την προβοκάτσια είναι αστείο να τον χαρακτηρίζει ως προβοκάτορα.

In –Google news


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου