Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Τουρκικά MME: Η τρομοκράτισσα είχε επαφές με αξιωματούχο του Μπαχτσελί

Η ύποπτη για την επίθεση φέρεται να είχε τηλεφωνικές επαφές με στέλεχος του κόμματος Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), του λαλίστατου κατά της Ελλάδας εταίρου του Τούρκου προέδρου, Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Περιπλέκεται η υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, καθώς όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, η ύποπτη για την επίθεση φέρεται να είχε τηλεφωνικές επαφές με στέλεχος του κόμματος Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), του λαλίστατου κατά της Ελλάδας εταίρου του Τούρκου προέδρου, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό Τ24, o Πρόεδρος της Περιφέρειας Σιρνάκ Γκουτσλουκονάκ του MHP, Μεχμέτ Εμίν Ιλχάν, ήταν μεταξύ εκείνων των κληθέντων από τις αρχές να καταθέσουν σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν 6 άτομα και τραυματίστηκαν 81 άτομα.

Έγινε γνωστό ότι η Αστυνομία είχε εντοπίσει επαφές με την ύποπτη για την τρομοκρατική επίθεση Αχλάμ Αλμπασίρ (Ahlam Albashir) στην δηλωμένη τηλεφωνική γραμμή του Ιλχάν και ως εκ τούτου, ο τελευταίος κλήθηκε να καταθέσει. Ο Ιλχάν, απαντώντας σε ερώτηση του T24, είπε, «Προσπάθησαν να μας κάνουν ένα κόλπο από την τρομοκρατική οργάνωση».

Η πληροφορία αυτή ωστόσο περιπλέκει την υπόθεση, καθώς πολλές φωνές στην Τουρκία και διεθνώς κάνουν λόγο για κυβερνητική προβοκάτσια, με στόχο του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να δημιουργήσει προεκλογική αστάθεια, ώστε να εξασφαλίσει ψήφους. Κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται και φυσικά δεν το υιοθετούμε χωρίς ακράδαντα στοιχεία, ωστόσο το τουρκικό καθεστώς είναι γνωστό για τις αμφιλεγόμενες πρακτικές ελέγχου του πληθυσμού και υποστήριξης της τρομοκρατίας.

Υπενθυμίζεται επίσης πως τις πρώτες ώρες της επίθεσης, ο Τούρκος πρόεδρος δεν μίλησε αμέσως για τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ αργότερα, έκανε λόγο για «άρωμα τρομοκρατίας».

Ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση στην οδό Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 6 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 81, ο αριθμός των κρατουμένων έφτασε τους 50. Έγινε γνωστό ότι μεταξύ εκείνων που κλήθηκαν να καταθέσουν ήταν και ο Πρόεδρος της Περιφέρειας Σιρνάκ Γκουτσλουκονάκ του MHP, Μεχμέτ Εμίν Ιλχάν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν και επικαλούνται τα τουρκικά ΜΜΕ, ως αποτέλεσμα των εργασιών της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι, σύμφωνα με τα αρχεία του HTS, πραγματοποιήθηκαν δύο κλήσεις μεταξύ μιας τηλεφωνικής γραμμής που ήταν εγγεγραμμένη στον Ιλχάν και της γραμμής που χρησιμοποιούσε η ύποπτη Αλμπασίρ. Στη συνέχεια, η αστυνομία κάλεσε τον Ιλχάν να καταθέσει.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ιλχάν είπε στην κατάθεσή του ότι δεν συναντήθηκε με την Αλμπασίρ. Απαντώντας σε ερώτηση του T24, ο Ιλχάν επιβεβαίωσε ότι κλήθηκε να καταθέσει.

Όταν ρωτήθηκε αν είχε επαφή ή όχι με την ύποπτη, ο Ιλχάν ισχυρίστηκε πως, «προσπάθησαν να μας κάνουν ένα τέχνασμα από την τρομοκρατική οργάνωση». Ο Ιλχάν είπε ακόμη πως, «Δεν είμαι διαθέσιμος αυτή τη στιγμή, δεν θέλω να μιλήσω» στην ερώτηση «Τι είδους παιχνίδι παίχτηκε;».

Οι αιχμές ωστόσο κατά της Ελλάδας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, καθώς στη γραμμή Σοϊλού τα τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίζονται πως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη, με αναφορές στο υποτιθέμενο «στρατόπεδο» του Λαυρίου, η τρομοκράτισσα «θα φυγαδεύοταν στην Ελλάδα και θα την «έβγαζαν» από την μέση».

Οι κατηγορίες των τουρκικών ΜΜΕ ωστόσο, και η συνεχής επίκληση σε «στρατόπεδο» στο Λαύριο είναι ανυπόστατη και έχει σαφή σκοπιμότητα τη συκοφάντηση της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου