Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Συρία: Νεκρός ο ηγέτης του ISIS- Tι ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

Ο αμερικανικός στρατός σκότωσε τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζό Μπαίντεν ανέφερε πως χθες το βράδυ, υπό την καθοδήγησή του, οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ πραγματοποίησαν με επιτυχία μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση. Χάρη στη γενναιότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων, απομακρύναμε από το πεδίο της μάχης τον Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi – τον ηγέτη του ISIS.

Σύμφωνα με το  AlJazzera, τουλάχιστον 13 άνθρωποι μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επιδρομής των ειδικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών στην ανταρτοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο στόχος ήταν ένας ηγέτης που συνδέεται με το ISIL ή την Αλ Κάιντα. Το Πεντάγωνο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι αμερικανικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια «επιτυχημένη» αντιτρομοκρατική επιχείρηση, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις. Ωστόσο πριν από λίγο με την ανακοίνωσή του Τζο Μπάιντεν έγινε γνωστό ότι ο στόχος ήταν ο Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi.

Το ISIS ανακοίνωσε ότι ο Ιμπραΐμ αλ Χασίμι αλ Κουράσι, γνωστός και ως Abdullah Qardash ή Hajji Abdullah, έγινε ηγέτης της οργάνωσης αφού ο πρώην ηγέτης Abu Bakr al-Baghdadi ανατινάχθηκε επίσης σε παρόμοια επιδρομή των αμερικανικών δυνάμεων το 2019 στο κοντινή πόλη Barisha.

I Ellada


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου