Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

ΟΗΕ: Εκλογές «το συντομότερο δυνατόν» στην Λιβύη

Η ειδική σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη δήλωσε ότι τόνισε την ανάγκη για ηρεμία, όταν συναντήθηκε εκεί σήμερα με ανώτερους πολιτικούς και σημείωσε ότι θα πρέπει να διεξαχθούν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές «το συντομότερο δυνατόν»

Η Στέφανι Ουίλιαμς έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter ότι συνάντησε τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Αμπντουχαμίντ αλ-Ντμπεϊμπά, καθώς επίσης τον Φάτι Μπασάγα, που διορίστηκε από το κοινοβούλιο για να ηγηθεί μιας νέας κυβέρνησης, σε μια διαδικασία που απορρίφθηκε από τον εν ενεργεία πρωθυπουργό.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Ντμπεϊμπά, ο οποίος έχει την έδρα του στην πρωτεύουσα Τρίπολη, είχε γνωστοποιήσει ότι δεν θα παραδώσει την εξουσία παρά μόνο σε μια κυβέρνηση που θα έχει προκύψει από τις κάλπες, ενώ επέκρινε τις προθέσεις του κοινοβουλίου.

Οι Μπασάγα και Ντμπεϊμπά, αμφότεροι καταγόμενοι από τη δυτική Λιβύη, διαθέτουν καθένας την υποστήριξη ενόπλων ομάδων στην Τριπολίτιδα. Οι δύο πολιτικοί, οι οποίοι συντηρούν έντονη αντιπαλότητα, ήταν επίσης υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές που ήταν προγαμματισμένες για το Δεκέμβριο, πριν αναβληθούν επ’ αόριστον.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου