Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Στα όπλα! Σε ετοιμότητα το Πολεμικό Ναυτικό με ασκήσεις στο Αιγαίο καθώς και οι μονάδες στα νησιά μας λόγω “Τσαβούσογλου

Αύξηση των τουρκικών προκλητικών δηλώσεων για τα νησιά μας μεταφράζεται σε πιθανό σχέδιο πρόκλησης επεισοδίου στο Αιγαίο-Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), στο πλαίσιο Ασκήσεως «ΛΟΓΧΗ »

Οι παλαιότερες δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Φλώρου σε ειδικό περίπολο στα ελληνοτουρκικά σύνορα ότι “ Καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει ούτε γιορτή, ούτε αργία, ούτε Σάββατο και Κυριακή, ούτε Χριστούγεννα, ούτε Πάσχα, αλλά  για αυτό είμαστε εδώ για να κοιμούνται όλοι οι άλλου ήσυχοι”, συμπυκνώνουν σε λίγες λέξεις την αποστολή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε Έβρο, και Νησιά μας, ειδικά αυτήν την κρίσιμη περίοδο, που οι κάθε...Τσαβούσογλου 'γαβγίζουν" πάλι κι ας τους απαντάει το ΥΠΕΞ.    

Για τον λόγο αυτόν το ελληνικό επιτελείο Ναυτικού την Δευτέρα 07 και την Τρίτη 08 Φεβρουαρίου 2022, παρακολούθησε την επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), στο πλαίσιο Ασκήσεως «ΛΟΓΧΗ », στη θαλάσσια περιοχή  Κεντρικού  Αιγαίου και νήσων Κυκλάδων, με συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης και Αεροπορίας Ναυτικού. 

Κατά την εν λόγω άσκηση εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πολέμου επιφανείας με πυρά κατά σκοποσήμου, πυρά συστημάτων αντιβληματικής προστασίας (Close In Weapon Systems), γυμνάσια Διοικητικής Μέριμνας (ΔΜ), επικοινωνιών και σημαντικός αριθμός αντικειμένων εξάσκησης σε αντιμετώπιση όλων των ειδών των απειλών.

Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Επειδή όμως όπως έχουμε αναφέρει οι “ ασκήσεις” αποτελούν πρόβα στρατιωτικών επιχειρήσεων, τονίζουμε ότι αυτήν περίοδο, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε πλήρη ετοιμότητα, λόγω του αυξανόμενου κύματος τουρκικών απειλών  με φόντο τα νησιά μας.

Ακόμα και η επίσκεψη του ΥΦΑΜ κ. Ν. Χαρδαλιά, από σήμερα Πέμπτη 10 έως και Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, αφορούν οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας σε μονάδες μας στα νησιά μας.

Ο ΥΦΑΜ, θα επισκεφθεί έδρες Σχηματισμών, Υπηρεσιών, Μονάδων και Επιτηρητικών Φυλακίων των Ενόπλων Δυνάμεων σε Βόρειο, Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο, με σκοπό να ενημερωθεί από τις Διοικήσεις για τις τρέχουσες επιχειρησιακές – εκπαιδευτικές δραστηριότητές τους και να συναντηθεί με τα στελέχη, τους στρατεύσιμους και το πολιτικό προσωπικό.

Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω , Κίναρο, κά νησιά αποτελούν στόχο της Άγκυρας, και αυτό ανησυχεί την Αθήνα, διότι στην Τουρκία ο πληθωρισμός “τρέχει” με 70%, ο Ερντογάν έρχεται δεύτερος σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ενώ εκλογές θα γίνουν σε μερικούς μήνες.

Ανάμεσα στα όποια σχέδια της Άγκυρας κατά της Ελλάδος όμως, παρεμβάλλονται ως τείχος, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, και αυτό είναι το μεγαλύτερο και το πιο σημαντικό εμπόδιο για τον Τούρκο σουλτάνο.

Η αξία και η ισχύ τους, μαζί με την υψηλή επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, αναγκάζει την τουρκική πλευρά να δοκιμάζει  συνεχώς νέα σενάρια για να επιτύχει όμως στο τέλος, πολύ λίγα πράγματα.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου