Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Συρία: Φονική επίθεση Κούρδων σε κατεχόμενη από την Τουρκία πόλη, ενόψει επετείου Οτσαλάν

Οι πύραυλοι φέρεται να εκτοξεύτηκαν από έναν μικρό θύλακα γης στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου που κρατούν οι κουρδικές δυνάμεις

Στις 15 Φεβρουαρίου, μια επίθεση με ρουκέτες στόχευσε την κατεχόμενη από τους Τούρκους πόλη Αζάζ στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου της Συρίας. Αρκετοί πύραυλοι έπεσαν στο κέντρο του Αζάζ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, χτυπήθηκαν ένα πάρκο, μια τοπική αγορά, ένα φαρμακείο και μία ιατρική κλινική.

Η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον άλλους επτά. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο, τουλάχιστον ένας από τους τραυματίες είναι μέλος της Ελεύθερης Αστυνομίας, ενός σώματος επιβολής του νόμου που υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Οι πύραυλοι φέρεται να εκτοξεύτηκαν από έναν μικρό θύλακα γης στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου που κρατούν οι κουρδικές δυνάμεις, δηλαδή οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται πως σαν σήμερα ο Οτσαλάν έπεφτε στα χέρια των Τούρκων, με ευθύνη και της τότε ελληνικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, γεγονός για το οποίο οι Κούρδοι διαδηλώνουν κάθε χρόνο.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) διατηρεί παρουσία στην περιοχή μαζί με μερικές μονάδες της Ρωσικής Στρατιωτικής Αστυνομίας.

Σε απάντηση στη φονική επίθεση, ο τουρκικός στρατός και οι πληρεξούσιοί του σφυροκόπησαν αρκετές πόλεις και χωριά που ελέγχονται από τις SDF στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, τραυματίστηκαν οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και δύο μέλη της υπηρεσίας του SAA.

Η επίθεση με πυραύλους δεν ήταν η πρώτη του είδους της. Περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα, μια πολύ παρόμοια επίθεση είχε στόχο την κατεχόμενη από τους Τούρκους πόλη αλ Μπαμπ που βρίσκεται ανατολικά του Αζάζ, με αποτέλεσμα εννέα άνθρωποι να σκοτωθούν και άλλοι 31 να τραυματιστούν.

Οι τουρκικές δυνάμεις και ο SDF ανταλλάσσουν επιθέσεις στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία τις τελευταίες εβδομάδες, καθιστώντας το ενδεχόμενο μιας πλήρως στρατιωτικής σύγκρουσης στη βόρεια Συρία εξαιρετικά πιθανό.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου