Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Φωνασκούν τα τουρκικά ΜΜΕ για την ελληνική δικαστική έρευνα για τους "Πεμπτοφαλαγγίτες" του Ερντογάν

Η έρευνα του εισαγγελέα της βορειοανατολικής επαρχίας Ξάνθης υποστηρίζει ότι στην πορεία εκφωνήθηκαν «προκλητικές ομιλίες και ψέματα» κατά του ελληνικού κράτους και των δικαστικών του αρχών

Η Άγκυρα θέτει ξανά το ζήτημα της "μειονότητας" στη Θράκη, με αφορμή την υπό εξέλιξη έρευνα για προκλητική πορεία που σαφώς υποκινήθηκε προ μηνών από το πολυμήχανο τουρκικό προξενείο. 

"Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα για μια πορεία για τα δικαιώματα από μέλη της τουρκικής μειονότητας της χώρας που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2021. Στην πορεία, η οποία οργανώθηκε από την Τουρκική Ένωση Ξάνθης (ITB), μια από τις παλαιότερες και πιο σημαίνουσες ενώσεις της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα, συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι και εξέχουσες προσωπικότητες της μειονότητας και διαμαρτυρήθηκαν για τη μη εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ) από την Ελλάδα", αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ.

"Η έρευνα του εισαγγελέα της βορειοανατολικής επαρχίας Ξάνθης υποστηρίζει ότι στην πορεία εκφωνήθηκαν «προκλητικές ομιλίες και ψέματα» κατά του ελληνικού κράτους και των δικαστικών του αρχών, κατά την οποία παραβιάστηκαν και τα μέτρα για τον COVID-19", συνεχίζει το τουρκικό ΜΜΕ, επικαλούμενο τη "μειονοτική" εφημερίδα Millet Gazetesi.

"Ο πρόεδρος της ITB, Οζάν Αχμέτογλου, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η έρευνα ξεκίνησε επτά μήνες μετά την πορεία. «Εμείς, ως ITB, θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, όπως κάνουμε τα τελευταία 39 χρόνια», ανέφερε στο Twitter.

Το Κόμμα Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης (DEB) - ένα κόμμα δημοφιλές στην τουρκική μειονότητα της Ελλάδας, απέρριψε τους ισχυρισμούς του εισαγγελέα και επανέλαβε ότι η πορεία είχε προτρέψει την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΕΣΔΑ.

«Η χώρα μας, η Ελλάδα, θα πρέπει να εγκαταλείψει τις πολιτικές εκφοβισμού προς τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα και να πάψει να τις αντιλαμβάνεται ως απειλή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κόμμα", σύμφωνα με το τουρκικό ΜΜΕ.

"Άλλες εξέχουσες μειονοτικές ενώσεις στη βορειοανατολική Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης (BTTOB), της Ένωσης Τούρκων Νέων Κομοτηνής (GTGB) και του Συμβουλίου Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTTADK) εξέφρασαν επίσης υποστήριξη για την ITB και καταδίκασαν την έρευνα και τις κρατικές πολιτικές έναντι της Τουρκικής μειονότητα συνολικά.

Μια εξέχουσα οργάνωση της διασποράς της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα, η Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF), εξέδωσε επίσης μια δήλωση που κατακρίνει την κίνηση.

«Η έναρξη έρευνας μετά από 7 μήνες της δημοκρατικής πορείας που διοργάνωσε η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, η οποία αγωνίζεται εδώ και 39 χρόνια, αποτελεί ξεκάθαρη συνέχεια των πολιτικών εκφοβισμού και καταστολής της τουρκικής κοινότητας στη Δυτική Θράκη της χώρας μας», καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

Η Θράκη αποτελεί διαχρονικό στόχο της Άγκυρας, με βασικό μέσο το βάπτισμα της μουσουλμανικής μειονότητας σε "τουρκική", ενώ παράλληλα το τουρκικό προξενείο δραστηριοποιείται συνεχώς με νέες προκλήσεις και υποκινούμενες διαδηλώσεις για την υποτιθέμενη "παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" από την ελληνική πλευρά.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου