Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Η Μικρασιάτισσα μάνα στο επίκεντρο της εκδήλωσης της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας

                        Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος

Πρόκειται για μία εκδήλωση από το πρόγραμμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στη Μικρασιάτισσα μάνα ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, ανήμερα της Υπαπαντής, η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος. Φιλοξενήθηκε στο ναό Αγ. Αναστασίας Φαρμακολυτρίας Περισσού.

Πρόκειται για μία εκδήλωση από το πρόγραμμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που καταρτίστηκε σε συνεργασία με τους τρεις δήμους.

Δάσκαλοι και μαθητές από το Σχολείο Ψαλτικής υπό τη διεύθυνση του Νικόλαου Μπουσδέκη έψαλαν πανηγυρικούς ύμνους. Στη συνέχεια η Μαίρη Πίνη, γενική διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογενείας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μίλησε για τις αθέατες μανάδες στην καταστροφή της Σμύρνης, τις προδοσίες, το βάρος της προσφυγιάς, τον ερχομό και την ενσωμάτωση στη μητέρα Ελλάδα.

Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο μητροπολίτης Γαβριήλ αναφέρθηκε στο μεγαλείο ψυχής που χαρακτήριζε τις Μικρασιάτισσες γυναίκες, ενώ πριν από το τέλος της εκδήλωσης προσέφερε μία εικόνα της Παναγίας της Βουρλιώτισσας και τιμητικά πιττάκια σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες, καθώς και σε μητέρες παιδιών με αναπηρία.

Pontos news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου