Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Τουρκάλα στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πίσω από την απόσυρση της στήριξης στον EastMed

Με δύο Τουρκάλες σε νευραλγικά πόστα, ο Μπάιντεν έχει τοποθετήσει δύο βόμβες στην καρδιά της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής

H τουρκικής καταγωγής αναπληρώτρια υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για νομοθετικές ρυθμίσεις Ναζ Ντουρακόγλου, κρύβεται πίσω από την ενέργεια της κυβέρνησης Μπάιντεν να ακυρώσει τη στήριξη στον αγωγό East Med.

Γεννημένη στις Ηνωμένες Πολιτείες από Τούρκους μετανάστες, η ίδια αλλά και η σύμβουλος του Πενταγώνου Οζγκιέ Γκιουζελσού, η οποία μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Τουρκία, είναι δύο από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Ο σκοτεινός ρόλος της Ναζ Ντουρακόγλου. που βρίσκεται σε θέση-κλειδί μέσα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αποκαλύπτεται από την επιστολή-κόλαφο των δύο Ελληνοαμερικανών βουλευτών Γκαζ Μπιλιράκη και Νικόλ Μαλλιωτάκη, οι οποίοι στοχοποιούν ευθέως την Tουρκάλα για τον βρώμικο ρόλο της πίσω από την απόσυρση της στήριξης στον αγωγό.

Παράλληλα οι ομογενείς βουλευτές, με την επιστολή τους, γκρεμίζουν τα ψέματα τα οποία χρησιμοποίησε σε δημόσια τοποθέτηση της προκειμένου να δικαιολογήσει αυτή την εγκληματική απόφαση, ότι δηλαδή οι ΗΠΑ δεν έχουν υποστηρίξει επισήμως την κατασκευή του αγωγού αερίου EastMed.

Ο Τζο Μπάιντεν τοποθετώντας τις δύο Τουρκάλες πολιτικούς με ξεκάθαρη διάθεση εύνοιας προς τη χώρα καταγωγής τους φαίνεται να έχει τοποθετήσει δύο βόμβες στην αμερικανική εξωτερική πολιτική.

«Ένα από τα πράγματα για τα οποία νιώθω πιο ευγνώμων είναι το γεγονός ότι μπορώ να είμαι πολίτης των ΗΠΑ και να είμαι πολύ περήφανη που είμαι Τουρκοαμερικανίδα, και αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την ικανότητά μου να τιμώ τον ρόλο μου και να υπηρετήσω την κυβέρνηση των ΗΠΑ », είχε δηλώσει στο παρελθόν η Οζγκιέ Γκιουζελσού.

Πηγή: Newsbreak

Pontos news


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου