Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Παραλήρημα του Τούρκου αντιπροέδρου: Οι Έλληνες για να αγοράσουν ψωμί και γάλα έρχονται στην Τουρκία και θέλουν υφαλοκρηπίδα;

Ο «νέος» ορισμός του Δικαίου της Θάλασσας με βάση την «εγγύτητα» από την Άγκυρα Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας, αμφισβητώντας, πλέον, ευθέως την κυριαρχία ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, έβαλε στο στόχαστρο το Καστελλόριζο και τις Οινούσσες, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η εγγύτητα στην Τουρκία είναι λόγος ώστε να μην έχουν τα νησιά υφαλοκρηπίδα.

«Είχαμε αναφερθεί στο Καστελλόριζο. Μιλάμε για ένα μικροσκοπικό νησί. Απέχει 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα της Ελλάδας. Ενώ από την Τουρκία απέχει, νομίζω, περίπου 4 μίλια. Δηλαδή φωνάζει ο κόκορας στο νησί και τον ακούτε. Δηλαδή αν είναι να αγοράσουν ψωμί και γάλα θα έρθουν στην Τουρκία. Είναι τόσο κοντά. Κι έρχονται και διεκδικούν υφαλοκρηπίδα από αυτό το νησί. Δεν είναι τίποτα άλλο αυτό από εγωιστική και κακομαθημένη στάση. Η Τουρκία δεν μπορεί να υποχωρεί», τόνισε.

Για τις Οινούσσες

Σε ό,τι αφορά στις Οινούσσες, το «δεξί χέρι» του Ερντογάν σημείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΣΚΑΙ, ότι «αν φωνάξετε θα σας ακούσουν απέναντι, δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τηλέφωνο. Από τέτοια κοντινά νησιά έρχονται ακριβώς μπροστά μας και διώχνουν και τους ψαράδες. Δεν έχουν όριο».

Παράλληλα, ο Φουάτ Οκτάι επανάφερε το θέμα των «γκρίζων ζωνών» σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τόσο τη στρατιωτικοποίηση όσο και την εγκατάσταση ανθρώπων στα νησιά.

Την ίδια ώρα πριν από λίγες ημέρες, όπως είχαμε δημοσιεύσει στο Πενταπόσταγμα, Τούρκοι πραγματοποίησαν πάρτι με DJ στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο.

Η Ρωσική εκκλησία δήλωσε, «Η θρησκευτική ειρήνη σήμερα διασύρεται και πάλι στην Τουρκία», αναφέρει ο αρμόδιος για τις εξωτερικές σχέσεις της Ρωσικής Εκκλησίας, καθώς «στο κύριο ιστορικό προσκύνημα των Ελλήνων του Πόντου, στη μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, οι τοπικές Αρχές επέτρεψαν τη διοργάνωση μουσικοχορευτικής εκδήλωσης».

Αλλά και πριν λίγες ημέρες δημιουργήθηκε ένα σκηνικό έντασης στο Αιγαίο με έναν Τούρκο ψαρά, επίσης είχαμε δημοσιεύσει στο Πενταπόσταγμα, να υβρίζει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και να τους λέει εκφράσεις ότι «θα το βάλετε στα πόδια» μόλις εμφανιστεί η τουρκική Ακτοφυλακή.

Υπενθυμίζουμε ότι τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα πλέον καθώς οι Τούρκοι δεν περιορίζονται στο να ψαρεύουν -παράνομα φυσικά- στα ελληνικά νερά , αλλά κλέβουν και τα παραγάδια των Ελλήνων ψαράδων.

 Οι Τούρκοι απαιτούν σήμερα με περίσσεια Νεο-Οθωμανική αλαζονεία την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών “πρώτης γραμμής”, με δηλώσεις ολόκληρης της τουρκικής ηγεσίας, αλλά και τις αντιπολίτευσης, εντείνοντας την ρητορική τους, η οποία συνοδεύεται και με πράξεις.

Την ίδια στιγμή εφαρμόζουν σχέδιο υπερπτήσεων με UAV και UCAV πάνω από τα νησιά μας, με σαφή και ξεκάθαρο προσανατολισμό την αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τα νησιά μας, πράγμα που δεν γίνεται δεκτό από την χώρα μας.

Θα λέγαμε όμως ότι όποια κρίση θα επιχειρούσαν σήμερα οι Τούρκοι θα είχε ως σαφή στόχο αυτό ακριβώς το διακύβευμα, ενώ η περιβόητη “ Γαλάζια Πατρίδα”, “κατασκευάστηκε” για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης είχε επικοινωνία το Σαββατοκύριακο με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρ.Τ.Ερντογάν, όπου και του ευχήθηκε περαστικά, παρόλα αυτά δεν αναφέρθηκε σε κανένα από τα προκλητικά συμβάντα που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία 24ωρα. 

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου