Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Νέο τουρκικό παραλήρημα: Αν πάνε 50-60 αμερικανικά τανκς στα ελληνικά νησιά, τα μισά από αυτά να έρθουν στην Τουρκία ως χώρα του ΝΑΤΟ

Ο Σαριγκιούλ στο Μνημείο της Λωζάνης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Ελλάδος ισχυριζόμενος μάλιστα πως ΗΠΑ και ΝΑΤΟ εξοπλίζουν δυσανάλογα τα ελληνικά νησιά

Ο Πρόεδρος του Κόμματος Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (TDP) Mustafa Sarıgül υποδέχτηκε μέλη του κόμματος στην Αδριανούπολη.

 Επισκεπτόμενος το επαρχιακό κτίριο του κόμματός του, ο Sarıgül, μετά την αξιολόγηση, επισκέφθηκε το Μνημείο της Λωζάνης στην πανεπιστημιούπολη της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Trakya, στην περιοχή Karaağaç στα σύνορα με την χώρα μας, και κατέθεσε στεφάνι.

Εκεί εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Ελλάδος! 

Για το μεταναστευτικό αρχικά ο Sarıgül είπε: «Η Ελλάδα ακολουθεί μια μεταναστευτική πολιτική που είναι αντίθετη με το νόμο για τους πρόσφυγες και είναι απάνθρωπη. Στα Ύψαλα, 19 από τους 22 μετανάστες που απωθήθηκαν από την Ελλάδα πάγωσαν μέχρι θανάτου. Η Ελλάδα έβγαλε τα παπούτσια αυτών των ανθρώπων, τους έγδυσε και τους έσπρωξε γυμνούς στο πλάι μας για να παγώσουν μέχρι θανάτου. Αυτό που κάνει η Ελλάδα είναι σκληρότητα, δολοφονικό. Ο κόσμος πρέπει να πει «σταμάτα» σε αυτή τη σκληρότητα, αυτή τη βαρβαρότητα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που υπερηφανεύεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας, αλλά παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Από εδώ φωνάζω στην Ελλάδα, το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης. Η γειτονιά είναι σημαντική για εμάς. Ακόμα και στα πιο μικρά ζητήματα ένας γείτονας μπορεί να βοηθήσει τον άλλον. Είναι προς το συμφέρον σας να είστε φίλοι με την Τουρκία», είπε.

Εξοπλιστικά

Λέγοντας ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εξοπλίζουν δυσανάλογα τα ελληνικά νησιά  ο Σαριγκιούλ είπε: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε τις εκκλήσεις της Ελλάδας να αυξήσει τα 6 μίλια στα 12 μίλια. Εμείς, ως στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ , είμαστε πάντα σε υπηρεσία, για άλλη μια φορά προειδοποιώ την Ελλάδα. Προειδοποιώ για άλλη μια φορά την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Καταδικάζω τις ΗΠΑ που δεν είναι με την Τουρκία όσο είναι με την Ελλάδα. Εφόσον είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ, ο εξοπλισμός θα πρέπει να γίνεται αναλογικά. Αν πάνε 50-60 τανκς στα ελληνικά νησιά, τα μισά από αυτά να έρθουν στην Τουρκία ως χώρα του ΝΑΤΟ. Αποκλείεται να δεχθούμε τον δυσανάλογο οπλισμό στην Ελλάδα».

Κατά την επίσκεψή του στο Μνημείο της Λωζάνης, ρώτησε τον Μουράτ Ερ, τον επαρχιακό πρόεδρο του κόμματός του: «Υπάρχει Ελλάδα μετά από εδώ;» και πήρε την απάντηση «3 χιλιόμετρα μακριά»... «Πάμε να το πάρουμε, να το τελειώσουμε», είπε.

Ο Μουσταφά Σαριγκιούλ είπε: «Είμαστε υπέρ της ειρήνης, αλλά θα είμαστε πραγματικά σκληροί αν κάποιος επιθυμεί τα εδάφη μας και τη σημαία μας. Πες τους να μην κάνουν απάνθρωπα πράγματα. Αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος. Οι πρόγονοί μας, οι παππούδες, οι πρόγονοί μας άφησαν αυτόν τον τόπο σε εμάς. Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε αυτή την εμπιστοσύνη γιατί αν δεν είχαμε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, το παιδί αυτής της γης, το παιδί της Θράκης, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτά τα έργα. Οι στρατιώτες του Ατατούρκ είναι πάντα σε υπηρεσία. Θέλουμε ειρήνη εντός και στον κόσμο, αλλά ακόμα κι αν υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να διαταράξουν αυτή την ειρήνη, τους δείχνουμε ότι είμαστε οι στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Γι' αυτό μιλάς με αυτούς τους φίλους στην Ελλάδα. Μην είσαι ασεβής. Μιλάς με τους φίλους σου στην Ελλάδα. Ειρήνη, ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα όσον αφορά τα λόγια· αλλά δεν πρέπει να αφήνουν τους ανθρώπους να πεθαίνουν ανελέητα», είπε.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου