Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Λιβύη: «Σπάει» την υπόσχεσή της η Τουρκία – Στέλνει νέους Σύρους μισθοφόρους

Tο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) αποκάλυψε ότι μια νέα ομάδα Σύριων μισθοφόρων που υποστηρίζονται από την Άγκυρα θα σταλεί στη Λιβύη τις επόμενες ημέρες.

Οι πηγές του SOHR πρόσθεσαν ότι η πλειοψηφία των μισθοφόρων βρίσκονταν στη Λιβύη πριν από μήνες και επαναπατρίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εξόδου των ξένων δυνάμεων από την χώρα. Οι πηγές σημείωσαν ότι ορισμένοι από τους μισθοφόρους που θα σταλούν στη Λιβύη έχουν πληρώσει στους ηγέτες τους 250 δολάρια για να ταξιδέψουν στην Τρίπολη, σύμφωνα με το onalert.gr

Στις 27 Ιανουαρίου, το SOHR ανέφερε ότι οι τουρκικές δυνάμεις ακύρωσαν την πτήση για να επαναπατρίσουν στη Συρία μια ομάδα μισθοφόρων, μέσω Τουρκίας. Την περασμένη εβδομάδα, η ΜΚΟ ανέφερε ότι η τουρκική κυβέρνηση σκόπευε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί μισθοφόρους, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη.

Η Τουρκία είχε συμφωνήσει «προσωρινά» να αναστείλει τη μεταφορά των Σύριων μισθοφόρων τους από και προς τη Λιβύη, μέχρι να τελειώσει η διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών. Υπολογίζεται ότι 7.000 Σύροι μαχητές παραμένουν στη χώρα, σύμφωνα με το SOHR.

Η Άγκυρα είχε συμφωνήσει στην μερική απόσυρση των δυνάμεών της, με σκοπό να παραπλανήσει και να «ελαφρύνει» την κριτική που δέχεται για την δράση της στην αφρικανική χώρα. Η επιστροφή των μισθοφόρων, παρά τις διεθνείς πιέσεις, δείχνει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να διατηρήσει την επιρροή της στην περιοχή, αγνοώντας τις διεθνείς συμφωνίες.

WAR NEWS 24/7


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου