Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Ξυπνήσαμε και “τρέχουμε” με ταχύτητα στα ενεργειακά-Ετοιμάζονται έρευνες ΝΔ της Κέρκυρας για υδρογονάνθρακες

Μελανό σημείο η μη διεξαγωγή ερευνών ΝΔ της Κρήτης αφού οι Τούρκοι καραδοκούν να προκαλέσουν στρατιωτικό επεισόδιο

Με έναν πραγματικά "μαγικό" τρόπο έως τώρα μπλοκάρονταν όλες οι προσπάθειες εκμετάλλευσης των ελληνικών κοιτασμάτων, αφήνοντας την χώρα μας ουραγό των εξελίξεων στην Α.Μεσόγειο.

Με δεδομένη και πιστοποιημένη πλέον την τεράστια ενεργειακή κρίση που μαστίζει την ΕΕ, οι ελληνικές αρχές “ ξύπνησαν” και κινούνται πλέον με μεγάλη ταχύτητα, ώστε να εκμεταλλευθούμε τουλάχιστον τα κοιτάσματα στο Ιόνιο πέλαγος.

Έτσι μετά το πέρας των ερευνών στην Δυτική Ελλάδα, πηγές ανέφεραν στην ιστοσελίδα energypress, πως τα ΕΛ.ΠΕ ετοιμάζουν γεωφυσικές έρευνες για την αποτύπωση πιθανών στόχων φυσικού αερίου, σε θαλάσσια έκταση 6.671,13 τετραγωνικών χιλιομέτρων στα ΝΔ της Κέρκυρας, καθώς και απέναντι από την περιοχή των Παξών.

Τα ΕΛ.ΠΕ έχουν όλα τα δικαιώματα ερευνών κι εκμετάλλευσης στην περιοχή αυτή, για αυτό και κινούνται προς το ερευνητικό τους πρόγραμμα.

Έρευνες υδρογονανθράκων θα έχουμε πιθανότατα σύντομα τόσο στα Ιωάννινα, όσο και σε Αιτωλοακαρνανία, αφού αποτελούν περιοχές στις οποίες υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για ενεργειακά κοιτάσματα, οι οποίες σταμάτησαν αιφνιδιαστικά το προηγούμενο διάστημα, προκαλώντας  πλήγμα σε ειδικό ελληνικό πρόγραμμα για την εκμετάλλευση φυσικών πόρων εν μέσω της πετρελαϊκής κρίσης.

Όλο το προηγούμενο διάστημα είμαστε μάρτυρες ενός τεράστιου υποχθόνιου παιχνιδιού που διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας και αφορά τα δικά μας ελληνικά, τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, τα οποία μέχρι τώρα δεν αξιοποιούσαμε, ενώ η χώρα μας υποφέρει ενεργειακά και αναζητά χρηματοδότηση από το εξωτερικό.

“Βρετανία, Αμερική, Ρωσία και Κίνα, προσπαθούν να πάρουν θέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ( για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων). Έχουμε περισσότερα δικαιώματα από αυτούς στην Κύπρο, με ό,τι κάναμε από το 1571, ενώ μαζί μας έχουμε το δίκαιο, τη στρατιωτική μας παρουσία, και την κυριαρχία μας στην Ανατολική Μεσόγειο”, είχε δηλώσει πρόσφατα ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας με εντολή της Άγκυρας, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το χοντρό παιχνίδι που κάποιοι παίζουν στις πλάτες της Ελλάδος.

Έχουμε μια  τρομερή ενεργειακή κρίση, και ενώ η χώρα μας παρόλο που υποφέρει, δεν είχε  κάνει το παραμικρό για να ξεκινήσει οτιδήποτε στο Ιόνιο Πέλαγος, ξαφνικά όμως, ενεργοποιήθηκαν όλοι οι φορείς για την αναζήτηση υδρογονανθράκων σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδος.

Με δυτικά κέρδη 250 δις ευρώ, μόνο από μία μόνο περιοχή της Δυτικής Ελλάδος, οι κυβερνώντας κατανοούν ότι το μέλλον για την χώρα και την ομαλή πολιτική ζωή, οριοθετείται σε αυτές τις περιοχές.

Τα οφέλη για την ελληνική οικονομία θα είναι τεράστια, ενώ κάθε προσπάθεια των ξένων να μας επιβάλλουν μνημόνια, δεν πρόκειται να τελεσφορήσει.

Το μόνο δυσάρεστο είναι ότι έρευνες «Νοτιοδυτικά και Δυτικά της Κρήτης», θα αργήσουμε να δούμε, αφού η υποτιθέμενη τουρκική ΑΟΖ, διέρχεται κοντά σε αυτές τις περιοχές, για αυτό και η κοινοπραξία Total, ExxonMobil και Ελληνικά Πετρέλαια, σταμάτησαν κάθε κίνηση.     

Η Τουρκία θα ξεκινήσει σε λίγο στην Μαύρη θάλασσα να εκμεταλλεύεται το κοίτασμα που βρήκε το πλωτό γεωτρύπανο της πριν μερικούς μήνες, για αυτό και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα “κατέβει” σε Αιγαίο, αλλά και νότια της Κρήτης, με την πιθανότητα να έχουμε μια άλλου τύπου κατάσταση να είναι πολύ μεγάλη πλέον.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου