Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Μεγάλη κινητοποίηση! Ηλεκτρονική πανστρατιά για να μην πάρει η Τουρκία τα F-16

H νέα εκστρατεία ξεκίνησε την Πέμπτη με την οποία προτρέπει τις ΗΠΑ να μην πουλήσουν αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 και κιτ αναβάθμισης στην Τουρκία "μέχρι να δείξει συμμόρφωση με το αμερικανικό και το διεθνές δίκαιο"

Μια διεθνής εκστρατεία κατά της πιθανότητας να λάβει τελικά η Τουρκία τα F-16 για τα οποία τόσο μελάνι έχει χυθεί "τρέχει" στα social media το τελευταίο διαστημα, 

Με hashtag #NoJetsForTurkey πολλοί Έλληνες αλλά και ξένοι ανα την υφήλιο αντιδρούν στην προοπτική που αναφέραμε θυμίζοντας τι έχει κάνει η Τουρκία μέχρι σήμερα, θυμίζοντας επίσης τραγωδίες σαν του ήρωα Ηλιάκη και άλλα πολλά. Η αντίδραση λαμβάνει και άλλες διαστάσεις πέραν του ελληνικού ενδιαφέροντας αφού στην διαδικτυακή αυτή εκστρατεία συμμετέχουν και φωνές που προειδοποιούν πως θα χτυπηθούν πάλι Κούρδοι αν γίνει μια τέτοια αγορά. 

H νέα εκστρατεία ξεκίνησε την Πέμπτη με την οποία προτρέπει τις ΗΠΑ να μην πουλήσουν αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 και κιτ αναβάθμισης στην Τουρκία "μέχρι να δείξει συμμόρφωση με το αμερικανικό και το διεθνές δίκαιο".

Χρησιμοποιώντας το hashtag #NoJetsForTurkey, η καμπάνια καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να υποβάλουν αναφορά στους γερουσιαστές τους και να τους ζητήσουν να αντιταχθούν στο αίτημα της Τουρκίας.

"Η Τουρκία είναι ένας αναξιόπιστος σύμμαχος που έχει ήδη αποκλειστεί από τέτοιες αγορές λόγω της αγοράς ρωσικών συστημάτων αεράμυνας. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αγοράσει F-16 ή κιτ αναβάθμισης μέχρι να δείξει ότι συμμορφώνεται με το αμερικανικό και το διεθνές δίκαιο", αναφέρει η εκστρατεία.

"Η Τουρκία όχι μόνο αγόρασε ένα ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, αλλά συνεχίζει επίσης την παράνομη κατοχή της Κύπρου και τις συνεχείς απειλές της κατά του εναέριου χώρου και του εδάφους της Ελλάδας. Εν ολίγοις, η συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή δεν πρέπει να επιβραβεύεται με μια τέτοια πώληση. Η πώληση F-16 ή κιτ αναβάθμισης στην Τουρκία θα δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο".

Η εκστρατεία υποστηρίζεται από δέκα οργανώσεις, μεταξύ των οποίων το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής, η Διεθνής Συντονιστική Επιτροπή Δικαιοσύνης για την Κύπρο (ΠΣΕΚΑ), το Αμερικανικό Ελληνικό Συμβούλιο της Καλιφόρνια, οι Αμερικανοί Φίλοι του Κουρδιστάν, το Hindu American Foundation, το Middle East Forum, το Philos Project, το A Demand for Action και το In Defense of Christians.

Υπενεθυμϊζεται πως πρόσφατα το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έστειλε επιστολή στο Κογκρέσο ότι η πώληση των F-16 είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών. Χθες επίσης ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ. Ακάρ δήλωσε: Χρειαζόμαστε 70 Block F-16

Άγγελος Ρούσσος

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου