Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Σοβαρό επεισόδιο με τον Μ. Ιγνατίου στις ΗΠΑ-Λύσσαξαν οι Τούρκοι-Αβάντα στην Άγκυρα από τους Αμερικάνους

Το τουρκικό λόμπι στο αμερικανικό κέντρο των αποφάσεων ξαναχτύπησε- "Η Ελλάδα μας επιτίθεται ενώ εμείς θέλουμε ειρήνη"

Πρόσφατα γράφαμε για τα σχόλια από τον Αμερικανό ειδικό Μ.Ρούμπιν για το τουρκικό λόμπι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Και επόμενο επεισόδιο ήταν η έντονη τουρκική ενόχληση για παρέμβαση του Μιχάλη Ιγνατίου. 

"Στη συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Έλληνας δημοσιογράφος, Μιχάλης Ιγνατίου, προσπάθησε προκλητικά να διαμαρτυρηθεί για την άρνηση της Τουρκίας να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Την πρόκληση του Έλληνα  δημοσιογράφου ανέτρεψε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΠΑ", γράφει η τουρκική ιστοσελίδα takvim.com.tr

Συγκεκριμένα ο Έλληνας δημοσιογράφος ρώτησε το αυτονόητο πως είνια δηλαδή δυνατόν η Τουρκία να μην εφαρμόζει τις κυρώσεις που επέβαλλαν στην Ρωσία οι Αμερικανοί. 

«Ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η Ελλάδα προσπαθεί να επιτεθεί στην Τουρκία, η οποία προσπαθεί να προωθήσει τις σχέσεις της με ειρηνικό τρόπο, σε διπλωματικό έδαφος, με αντίληψη κάθε άλλο παρά φιλική, μέσω των ΜΜΕ», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Και το τουρκικό μέσο συνεχίζει υποστηρίζοντας πως στη συνέντευξη Τύπου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Έλληνας δημοσιογράφος Μιχαήλ Ιγνατίου προσπάθησε να κατηγορήσει την Τουρκία.

«Είναι αποδεκτό από τις ΗΠΑ, χώρες όπως η Τουρκία να αρνούνται κυρώσεις κατά της Ρωσίας; Οι σύμμαχοί σας, εκτός από την Τουρκία, ακολουθούν τις κυρώσεις σας. Είναι αποδεκτό  για τις ΗΠΑ να παραβιάζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας από χώρες όπως η Τουρκία;»

«Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, έσπασε την προπαγάνδα του Έλληνα δημοσιογράφου που έθεσε την ερώτηση.» γραφει. 

«Οι Τούρκοι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο»

Ο Πράις δήλωσε ότι η Τουρκία έχει αναλάβει ένα πολύ σημαντικό έργο για την επίλυση της κρίσης, ενώ αναφερόμενος στις προσπάθειες της Τουρκίας να επιλύσει το πρόβλημα σε διπλωματική βάση, ο Πράις είπε τα εξής για τη σημασία της θέσης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ:

«Όσον αφορά την Τουρκία, είναι ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία έχει συμβάλει σημαντικά στις προσπάθειες στήριξης του ουκρανικού λαού και της ευθύνης της Ρωσίας.

«Η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ έχει προβεί σε ανάλογες δηλώσεις για το θέμα. Το ΝΑΤΟ είναι πολύ κοντά στην Ουκρανία με διάφορες μορφές στήριξης. Οι Τούρκοι έπαιξαν επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια να φέρουν τους Ρώσους και τους Ουκρανούς μαζί για μια λύση σε διπλωματική βάση. Αλλά δυστυχώς, ούτε η Τουρκία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ ή άλλες χώρες σε αυτό είχαν επιτυχία. Αυτό το αποτέλεσμα δεν οφείλεται στην έλλειψη προσπαθειών των χωρών, αλλά στο ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν φαίνεται σοβαρή στη διπλωματία για τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης», γράφει τέλος το τούρκικο δημοσίευμα.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου