Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Αν ακούσετε κανένα θόρυβο στα Καλάβρυτα ή το Δίστομο, θα είναι τα κόκαλα των παππούδων μας

Ευτυχώς δε ζουν ο Μανώλης Γλέζος και ο Λεωνίδας Κύρκος, να δούνε την παράταξη τους να κάθεται να παρακολουθεί μέσα στη Βουλή έναν ναζιστή και τον αγώνα του σε έναν πόλεμο. Αν ακούσετε κανένα θόρυβο στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στην Κρήτη, στους Λιγκιάδες στα Γιάννενα, στο Κομμένο στην Άρτα, και σε άλλα εκατοντάδες σημεία της Ελλάδας, θα είναι τα κόκαλα των παππούδων μας που τρίζουν από ντροπή και απελπισία.

Θα τρίζουν τα σπίτια των συμπατριωτών μας Εβραίων, που έμειναν μόνα τους γιατί δε γύρισαν ποτέ οι ιδιοκτήτες τους από το Άουσβιτς. Όπως έγραφε και η πινακίδα έξω από το στρατόπεδο Άουσβιτς «η εργασία απελευθερώνει».

Έτσι λοιπόν πρέπει να νοιώσατε απελευθερωμένοι βουλευτές μου, πού σας έβαλαν κατά διαταγή μέσα στη Βουλή να παρακολουθήσετε ένα Νεοναζί και να χειροκροτείτε το έργο του. Εντάξει το οικονομικό χρέος και η ανημποριά σε κάνει υποτακτικό, αλλά μέχρι που; Μέχρι ποιου σημείου; Να μη σέβεσαι ούτε τη βούληση του λαού σου; 

Ούτε τη μνήμη των παππούδων σου που δολοφονήθηκαν από κάτι στοιχεία σαν κι αυτό που χειροκροτούσατε μέσα στην ελληνική βουλή; Παίζετε με τις αντοχές μας όσο δεν πάει. Τώρα πάτε να μας γκρεμίσετε και τις μνήμες μας και τις ευαισθησίες μας σαν δημοκράτες πολίτες. Θα το πληρώσετε, σας το υπενθυμίζω ακόμη μία φορά..

Θόδωρος Γαλανόπουλος

Ρωμιοί της Πόλης


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου