Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Γιατί ο Στρατηγός Φλώρος επανέλαβε ότι “Εάν γίνει κάτι θα πολεμήσουμε μόνοι μας”;

Παναγιωτόπουλος: Δρομολογείται η αναβάθμιση των F-16 Block 50 ενώ “τρέχει” το πρόγραμμα των ελληνικών UAV- Τούρκος υπουργός Ενέργειας: «Τις επόμενες μέρες, πρώτα ο Αλλάχ , θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με το φυσικό αέριο»

Βαρυσήμαντη δήλωση με μεγάλο νόημα επανέλαβε ο Α/ΓΕΕΘΑ  Στρατηγός Κ. Φλώρος από το φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας  ότι “αν γίνει κάτι ( Αιγαίο) θα πολεμήσουμε μόνοι μας, και για αυτό προετοιμαζόμαστε και εξοπλιζόμαστε. Αν έρθει οποιαδήποτε βοήθεια από τις διμερής ή τριμερής συμμαχίες τότε θα είναι ευπρόσδεκτο".

Ο ίδιος τόνισε ότι "εγκρίθηκε η νέα δομή δυνάμεων για την περίοδο 2020-2035 και πάνω σε αυτή έχει στηριχθεί ένα συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να αναθεωρείται κάθε τέσσερα χρόνια".

“Το μέλλον που έρχεται θα είμαστε πολύ καλύτερα από το παρόν ως ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, και σε αυτό θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο οι συμμαχίες της Ελλάδος με Γαλλία και Ισραήλ αλλά και με τις ΗΠΑ”, τόνισε ο ίδιος μεταξύ άλλων που αφορούσαν την συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων σε κάθε  ανάγκη του Έλληνα πολίτη.

Νομίζουμε ότι η αναφορά του Στρατηγού σε περίπτωση “ανάγκης”, δηλαδή πολέμου για την Ελλάδα, δεν ήταν τυχαία σε καμία περίπτωση, αφού οι Τούρκοι έχουν ξεσαλώσει ειδικά το τελευταίο διάστημα, απαιτώντας πράγματα ανήκουστα, στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο.

Ενδεικτικά, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ μίλησε για σοβαρές εξελίξεις εντός των επόμενων ημερών σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο και την Ανατολική Μεσόγειο. «Τις επόμενες μέρες, πρώτα ο Αλλάχ , θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με το φυσικό αέριο» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο Έλληνας αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων ξέρει λόγω της θέσεως του πολλά και πιθανόν υπολογίζει ακόμα και την περίπτωση πιθανού ελληνοτουρκικού επεισοδίου, μιας και στο φόρουμ ανέφερε το 2020 και την μάχη του Έβρου αλλά και το Ορούτς Ρείς, σε μια υπενθύμιση εκτιμάμε καθόλου τυχαία.

Ο Υπουργός άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος με την σειρά του,  υπογράμμισε στο ίδιο φόρουμ, ότι δρομολογείται η αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 50 που θα έρθει ταχύτατα ως υποπρόγραμμα για έγκριση στην επιτροπή της Βουλής, ενώ το πρώτο ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο MH-60R θα αρχίσει να παραδίδεται από τις ΗΠΑ στο τέλος αυτού του χρόνου-αρχές του επομένου.

Επίσης  έχουμε την αγορά Κορβετών και τον Εκσυγχρονισμό Μέσης Ζωής των τεσσάρων Φρεγατών ΜΕΚΟ του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, μαζί με τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών αρμάτων Leopard σε συνδυασμό με την κατασκευή από την ΕΛΒΟ του νέου ελληνικού ΤΟΜΑ.

Αποστολή και καθήκον της ανωτάτης ηγεσίας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων είναι η προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, η προετοιμασία των ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση διεξαγωγής επιχειρήσεων, αλλά και η ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και των Ελλήνων πολιτών.

Η Τουρκία αναβαθμίστηκε κατακόρυφα  με τον πόλεμο της Ουκρανίας  από τις ΗΠΑ, κλείνοντας απλά τα Στενά του Βοσπόρου, αλλά και παρέχοντας άλλες διευκολύνσεις στην δύση, τις οποίες ο παμπόνηρος Τούρκος πρόεδρος θα τις “εξαργυρώσει” στην Α.Μεσόγειο.         

Αυτή ήταν και θα είναι η τουρκική εξωτερική πολιτική τύπου  WIN-WIN, την οποία δυστυχώς η χώρα μας δεν ακολουθεί ποτέ μέχρι τώρα.

Τα “σύννεφα” πιθανόν μαζεύονται στο Αιγαίο, και οι Τούρκοι να θελήσουν να μας δοκιμάσουν ξανά, όπως το έχουν πολλές φορές στο παρελθόν, με στόχο να πάρουν κάτι παραπάνω.

Θα τους αναμένουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες θα είναι πάντα έτοιμες για να αποστομώσουν τους φλύαρους Τούρκους αξιωματούχους και ειδικούς που μας προκαλούν συνεχώς εδώ και μήνες, αλλά και να ξαφνιάσουν “φίλους” και συμμάχους με τις τεράστιες φονικές δυνατότητες τους.       

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου