Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Σύμβουλος του Ερντογάν : « Ποιες δυνάμεις πρέπει να φύγουν από τη Λέσβο , Χίο , Σάμο , Ρόδο .- Στο στόχαστρο και η Αλεξανδρούπολη » Παραβιάζουν την συνθήκη της Λωζάνης .

Ο Τούρκος αναλυτής και σύμβουλος για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ερντογάν Καρακούς, μιλώντας στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό CNNturk, ακούγεται να λέει, μεταξύ άλλων, ότι «Η στήριξη της Ελλάδας από τη Δύση ακόμη από τη σύστασή της συνεχίζεται, είναι γνωστό αυτό. Δεν υπάρχει ανάγκη να το επαναλάβω αυτό».

«Συνεχώς παραβιάζει τις συνθήκες»

Και συνεχίζει: «Τώρα συνεχώς παραβιάζει τις συνθήκες. Η πλέον απλή περίπτωση είναι αυτή στο νησί Λήμνος. Το νησί Λήμνος σύμφωνα με τη συνθήκη του Μοντρέ που έχει υπογράψει πρέπει να είναι απόλυτα αφοπλισμένη», σύμφωνα με τα tourkikanea.gr

Αντί γι’ αυτό όμως, σύμφωνα με τον κ. Καρακούς, «εκεί έχτισαν ένα μεγάλο αεροδρόμιο. Και γενικά τα αεροσκάφη τα οποία έρχονται αντιμέτωπα με τα δικά μας, απογειώνονται από αυτό το αεροδρόμιο. Δηλαδή οι περισσότερες παραβιάσεις γίνονται στον εναέριο χώρο».

Συνεχίζει με ανάλογες αναφορές και για άλλα νησιά του Αιγαίου: «Δείτε αν και όλα αυτά τα νησιά πρέπει να είναι αφοπλισμένα και χωρίς στρατό, ορίστε στη Μυτιλήνη έχει μία Μεραρχία. Στη Σάμο έχει ένα Σύνταγμα και στη Ρόδο έχει ένα Σύνταγμα».

Και προσθέτει: «Σήμερα πια το δείχνουν φανερά. Όπως το είπα, υπάρχει πια και Μεραρχία. Στη Μυτιλήνη που δεν πρέπει να υπάρχει καμία ένοπλη δύναμη, υπάρχει και Μεραρχία. Στη Ρόδο υπάρχει Σύνταγμα, στη Χίο έχει Σύνταγμα, στη Σάμο έχει Σύνταγμα».

Αλεξανδρούπολη και Συνθήκη της Λωζάνης

Στη συνέχεια, αναφέρεται στην Αλεξανδρούπολη και στη βάση που, όπως λέει, έχουν δημιουργήσει εκεί οι ΗΠΑ και η οποία λειτουργεί ως ανάχωμα στις χερσαίες δυνάμεις της Τουρκίας.

«Το πιστεύω ιδιαίτερα για την Αλεξανδρούπολη, η σύσταση εκεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες βάσης είναι με τρόπο που να κόβει την πορεία των χερσαίων δυνάμεών μας ώστε να μην μπορέσουμε να κάνουμε χερσαία επιχείρηση. Τόσο το λιμάνι, όσο και το αεροδρόμιο και ακολούθως και η περιοχή του πεδίου βολής, συνιστούν παρεμπόδιση για τη χερσαία μας επιχείρηση» αναφέρει.

«Έλεγαν παλιότερα πως είναι ενάντια στη Ρωσία. Αφού είναι λοιπόν για τη Ρωσία όλα αυτά τα άρματα και οι δυνάμεις που έφτασαν εκεί, τι έκαναν σχετικά με την Ουκρανία; Πήγε μήπως κανένα άρμα από εκείνα στην Ουκρανία; Οχι. Αυτά γίνονται μόνο για την Τουρκία» τονίζει.

Και καταλήγει: «Εμείς όταν τα ισχυριστήκαμε αυτά, πολλοί βγήκαν ενάντια σε εμάς. Μα τότε γιατί δεν εγκαταστάθηκαν γύρω από τη Θεσσαλονίκη και ήρθαν στην Αλεξανδρούπολη; Άλλωστε, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, εδώ υπάρχει μία παραβίαση με την εγκατάσταση εκεί. Διότι σε εκείνη την περιοχή σε απόσταση 40 χλμ δεν πρέπει να υπάρχει άλλη δύναμη. Και οι ΗΠΑ παραβιάζοντας αυτό, εγκαταστάθηκαν εκεί κανονικά».

WAR  NEWS 24/7


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου