Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

.

Ανακοίνωση - Τοποθέτηση

  Η εισβολή των Ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία και η πολεμική σύγκρουση που έκτοτε υφίσταται δημιούργησε την ανάγκη ενημέρωσης της κοινωνίας μας από ειδικούς στο θέμα του πολέμου. Πολλοί, λοιπόν, συνάδελφοί μας αξιωματικοί ε.α. κλήθηκαν και συμμετείχαν σε διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές ως αναλυτές - σχολιαστές των εξελίξεων του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου. Οι στρατιωτικοί, όπως και όλοι οι αναλυτές, εκθέτοντας τις απόψεις τους εκτίθενται ταυτόχρονα και στην κρίση του κοινού που τους παρακολουθεί.

  Δυστυχώς, παρουσιάστηκαν κάποιοι δημοσιογράφοι και λοιποί δημοσιολογούντες οι οποίοι προσπάθησαν με σκαιότατους χαρακτηρισμούς να απαξιώσουν συλλήβδην τους συναδέλφους μας και όλους τους αποστράτους καθώς και το δικαίωμά τους στην έκφραση απόψεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Είναι προφανές ότι κάποιος μπορεί να διαφωνεί με τον τρόπο και την παρουσία κάποιου, ακόμη και με το περιεχόμενο των τοποθετήσεών του, δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να αναγάγει την διαφωνία του αυτή σε απαξίωση όλων των συναδέλφων του αναλυτού.

  Δεν παρατηρήσαμε το ίδιο φαινόμενο όταν τα ζητήματα της επικαιρότητας επέβαλαν την κατάθεση απόψεων ειδικών για ιατρικά θέματα ή μετεωρολογικά φαινόμενα, τους σεισμούς. κ.ο.κ. Όταν πρόκειται για την κατάθεση απόψεων για μία πολεμική σύρραξη ειδικότεροι επί των θεμάτων της Πολεμικής Τέχνης δικαίως θεωρούνται οι Στρατιωτικοί ειδικοί να κρίνουν και να εκφράζουν την άποψή τους ελεύθερα και μετά λόγου γνώσεως, λόγω σπουδών, εκπαίδευσης και εμπειρίας.

  Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού καταδικάζει τις επιθέσεις υβριστικού και απαξιωτικού περιεχομένου εναντίον των συναδέλφων μας από όπου και αν προέρχονται και υπενθυμίζει προς όλους ότι η ορθή ενημέρωση απαιτεί γνώση και η γνώση είναι δύναμη για όλους. 

Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου