Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Ξεσκεπάστηκε ο "ειρηνοποιός"! Μεγάλη μαχαίρα των Τούρκων αλλά οι Κούρδοι τους την είχαν φυλαγμένη

Οι πρώτες απώλειες Τούρκων κομάντος με 8 νεκρούς στο Ιράκ- Τρομερή κουρδική αντίσταση στην Εβδομάδα παθών για την περιοχή -Ο Τούρκος υπουργός άμυνας θριαμβολογεί για ανύπαρκτα αποτελέσματα

Η Τουρκία κάτω από την εξευτελιστική, για τον δυτικό πολιτισμό ανοχή της δύσης, εισέβαλε ξανά στο Ιράκ, καταπατώντας μια ολόκληρη λίστα με διεθνείς νόμους, σε μια προσπάθεια να πετύχει τις ονειρώξεις του Τούρκου προέδρου που επιθυμεί Νεο-οθωμανικά Χαλιφάτα γύρω από τα τουρκικά σύνορα.   

Την κύρια επιθετική προσπάθεια των τουρκικών δυνάμεων έχουν αναλάβει άκρως εκπαιδευμένοι κομάντος της διοίκησης καταδρομών (Ισπάρτα), οι οποίοι επιτέθηκαν μετά τον σφοδρό βομβαρδισμό της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Οι Κούρδοι μαχητές όμως, έτοιμοι εδώ και καιρό, τους ανέμεναν με το δάχτυλο στην σκανδάλη, και με τρομερές παγίδες περικύκλωσαν τα επίλεκτα  τουρκικά στρατεύματα στη Shikefta Birîndara, σκοτώνοντας 8 Τούρκους κομάντος και τραυματίζοντας αρκετούς σε πρώτη δόση, πριν εξαφανιστούν στα τούνελ τους μέσα στα βουνά.

Σήμερα Μ.Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022, ο τουρκικός στρατός μπόρεσε να αποβιβάσει στρατεύματα μια φορά στην περιοχή Şikefta Birîndara στην περιοχή Zap με ελικόπτερα.

Οι Κούρδοι εντόπισαν τα τουρκικά ελικόπτερα και περικύκλωσαν τους Τούρκους κομάντος που δέχθηκαν καταιγισμό πυρών, ο οποίος τους ανάγκασε να αποχωρήσουν  αφήνοντας πίσω τους 8 νεκρούς στρατιώτες.

Η Τουρκία βομβαρδίζει Κούρδους μαχητές στο βόρειο Ιράκ και στέλνει καταδρομείς.

Ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ νωρίς τη Δευτέρα.

"Πολεμικά αεροσκάφη, drones και ελικόπτερα συμμετείχαν στις επιδρομές σε στρατόπεδα, σήραγγες, αποθήκες πυρομαχικών και καταφύγια", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, αναφέροντας περί επιτυχίας, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από καμία άλλη πηγή, ενώ αναφέρονται απώλειες Τούρκων κομάντος, που δεν μπόρεσαν να καταλάβουν έδαφος.

«Η επιχείρησή μας συνεχίζεται με επιτυχία», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στο αρχηγείο της πολεμικής αεροπορίας στην Άγκυρα, πλαισιωμένος από τους αρχηγούς του επιτελείου του, θυμίζοντας αρκετά τον Ρώσο υπουργό άμυνας, αποφεύγοντας σύμφωνα με ειδικούς να αποσαφηνίσει για ποια επιτυχία μιλούσε.

Το τουρκικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι η Τουρκία ξεκίνησε τη στρατιωτική επιχείρηση αφού έλαβε πληροφορίες ότι το PKK σχεδίαζε επίθεση μεγάλης κλίμακας, ακολουθώντας  το σενάριο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, χωρίς όμως τον αρνητικό αντίκτυπο που υπάρχει για την επιχείρηση της Μόσχας.

Για την δύση δηλαδή, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι “ μια κακή πράξη”, ενώ η εισβολή των Τούρκων στην επικράτεια ενός κυρίαρχου κράτους ( Ιράκ) είναι “καλή” αφού πρόκειται για τον σύμμαχο Ερντογάν;  

“Η Τουρκία άσκησε το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών”, ανέφερε ο λαλίστατος Χ.Ακάρ, απαγορεύοντας όμως το ίδιο δικαίωμα για την Ελλάδα στα νησιά της λόγω της τουρκικής 4η στρατιάς απέναντι στα μικρασιατικά παράλια.

Μάλιστα το τουρκικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι η χώρα έχει λάβει κάθε προφύλαξη για να αποφύγει θύματα μεταξύ αμάχων ή οποιαδήποτε βλάβη σε ιστορικά και πολιτιστικά αγαθά.

«Μόνο τρομοκράτες στοχοποιούνται σε αυτή την επιχείρηση, η οποία πραγματοποιείται με σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ», ανέφερε ο Ακάρ σε μια δήλωση που πραγματικά εξοργίζει κάθε νοήμων άνθρωπο.

Οι Κούρδοι της Συρίας εκτιμούν ότι τόσο το AKP όσο και το MHP υφίστανται μια σοβαρή κρίση, είναι πολύ αδύναμα και κατευθύνονται προς τη διάλυση, αλλά το τουρκικό καθεστώς προσπαθεί να επιβιώσει εις βάρος του κουρδικού λαού.

Για το θέμα αυτό, ο γνωστός απόστρατος Τούρκος στρατηγός Ισμαήλ Χακί Πεκίν (πρώην επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών) είχε αναφέρει ότι: ''η κουρδική αυτόνομη περιοχή'' δημιουργείται ήδη στην Β. Συρία, ενώ η αποκαλούμενη κουρδική ομοσπονδία θα ιδρυθεί τα επόμενα 10 χρόνια.

Πρόκειται για ομοσπονδία, που ξεκίνησε με την ''κουρδική αυτόνομη ζώνη'' με την βοήθεια της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ", είχε τονίσει παλαιότερα ο ίδιος.

Ο πρώην Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας και «γεράκι» του βαθέως αμερικανικού κράτους επί Τραμπ, Τ.Μπόλτον, είχε μιλήσει και αυτός για την de facto ειλημμένη απόφαση περί δημιουργίας του Κουρδιστάν, και αυτό στοιχειώνει την Άγκυρα, και αντιδρά με τρόπο που την στοχοποιεί ξανά ως χώρα-τρομοκράτη στην περιοχή.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου