Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 26 Απριλίου 2022

ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.-«Ελληνισμός στην Αλβανία – εξελίξεις και προοπτική»

Υπό την αιγίδα του Γενικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Ένωσης  Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», σε στενή συνεργασία με αδελφότητες και συλλόγους του Βορειοηπειρωτικού χώρου και την στήριξη φορέων της πολιτείας, διοργανώνεται το Δεύτερο ΠανΒορειοηπειρωτικό Αντάμωμα.

Η Διημερίδα διοργανώνεται στις 28 και 29 Μάη 2022 στην Αθήνα υπό το συνολικότερο θέμα «Ελληνισμός στην Αλβανία – εξελίξεις και προοπτική».

Η πρώτη μέρα (Σάββατο 28 Μάη)αφορά σε πολιτική συζήτηση που θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Τη δεύτερη μέρα (Κυριακή 29 Μάη) είναι αφιερωμένη στον παραδοσιακό πολιτισμό των κοινοτήτων της ΕΕΜ με τη δραστηριοποίηση πολιτιστικών ομίλων νέων των Αδελφοτήτων και Συλλόγων που θα διεξαχθεί στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με στόχο την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος των μελών της ΕΕΜ – ειδικά των νεότερων- για την ιδιαίτερη πατρίδα υπό της συνθήκες της εξόδου απ’ το ειδικό καθεστώς που είχε υποβληθεί η κοινωνία για την διαχείριση της Πανδημίας.

Επισημαίνοντας την βασική και ουσιαστική υποχρέωση που εμείς οι ίδιοι έχουμε για την διαιώνιση της Ελληνικής παρουσίας στα πάτρια εδάφη μας, η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ αφιερώνει την Διημερίδα στη νέα γενιά μας που μπορεί να συμβάλει ακόμη πιο ουσιαστικά και απ’ το πολύ υψηλό επίπεδο κατάρτισης και μόρφωσης.

Θα ακολουθήσουν στο προσεχές διάστημα επόμενες ανακοινώσεις που θα αφορούν στις λεπτομέρειες του προγράμματος, εισηγητών, ψηφισμάτων κ.α. καθώς και ενημερώσεις για την πρόοδο της προετοιμασίας

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

The Hellenic Information Team


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου