Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Έλληνας αντιπτέραρχος ε.α.: «Πρέπει να καταρρίψουμε τουρκικά UAV για να καταλάβουν» – «Έχουμε πόλεμο».


Eπιτέλους, ένας Έλληνας Αξιωματικός ε.α. λέει τα πράγματα με το όνομά τους.
Οι Τούρκοι θα καταλάβουν μόνο με την δύναμη των όπλων, καθώς η απλή παρακολούθηση των προκλήσεων σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ, δίνει έναυσμα για περισσότερες επιθετικές ενέργειες κατά του Ελληνισμού από την Άγκυρα. 

Η Άγκυρα όταν δει την ελληνική αντίδραση, τότε θα ξανασκεφθεί την επόμενη κίνηση.

Οι στρατιωτικοί μας είναι πανέτοιμοι, απλά δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Φυσικά και δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά η μη απάντηση στις προκλήσεις, θα δημιουργήσει τετελεσμένα!

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η λύση για να πάρει το μήνυμα η Τουρκία ότι υπάρχουν όρια είναι η Ελλάδα να καταρρίψει κάποια μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σύμφωνα με τον Αθανάσιο Παπανικολάου.

Για την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ ο αντιπτέραρχος δήλωσε στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής» με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα:

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πόλεμο. Εντάσσεται στον πόλεμο που τον λέμε υβριδικό. Προσπαθούν με την προπαγάνδα να περάσουν ένα μήνυμα προς τα έξω ότι αυτοί είναι τα θύματα και όχι οι θύτες. Εδώ έχουμε μια Τουρκία η οποία προσφάτως παρενέβη στη Συρία, κινδυνεύουν με αφανισμό οι Κούρδοι, κανένας γείτονας δεν έχει καλές σχέσεις μαζί της και εμφανίζεται να λέει ότι εμείς είμαστε εκείνοι που της δημιουργούμε τα προβλήματα και κάνει και ιστορική αναδρομή. Το ίδιο έκαναν και με τους πρόσφυγες λέγοντας ότι εμείς βυθίζουμε τις βάρκες, ενώ η Τουρκία έχει φτιάξει ένα σχέδιο στο προσφυγικό για να μας κατακτήσει με τον τρόπο αυτό. Κινδυνεύει η χώρα μας και θα πρέπει να λάβουμε μέτρα. Ποια θα είναι αυτά;

Αυτό δεν είναι θέμα μόνο της κυβέρνησης, πρέπει να κάτσουν όλα τα κόμματα και να έχουν μια κοινή πολιτική, δεν πρέπει να γίνει θέμα εσωτερικής αντιπαράθεσης. Ο κόσμος καίγεται, η Ελλάδα τελειώνει, δεν το έχουν συνειδητοποιήσει».

Για τις παραβιάσεις και τις παρακολουθήσεις με τα μη επανδρωμένα UAV και το πώς μπορεί να αντιδράσει η Ελλάδα:

«Είναι απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής υπηρεσίας κατά την άποψή μου να καταρρίψει κανα δυο από αυτά, εξάλλου δεν έχει κανέναν μέσα να πούμε ότι χτυπήσαμε άνθρωπο για να δώσουμε ένα μήνυμα προς την άλλη πλευρά. Βέβαια στο περισσότερο διάστημα πετούσαν παράλληλα και πάνω από τον δικό τους τον χώρο και έπαιρνα πλαγίως τις πληροφορίες που ήθελαν, αλλά υπήρξαν και περιπτώσεις που υπήρξαν παραβιάσεις».

Για το τι θα συμβεί αν προχωρήσουμε σε κατάρριψη μη επανδρωμένου:

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι πολύ σοβαρό, θεωρώ ότι δεν θα φτάσουμε σε πόλεμο και θα δώσουμε στους άλλους να καταλάβουν ότι υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει να παραβιάζονται. Προσφάτως, πριν από 3-4 μήνες κάτι αντίστοιχο έγινε στην Περσία και εκείνη κατέρριψε ένα UAV της Αμερικής. Θα πρέπει η πολιτική ηγεσία να εμπιστευθεί τους στρατιωτικούς και να μπούμε σε μια άλλη πολιτική αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης. Οι πολιτικοί πιστεύουν ότι μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματα μόνοι τους. Πρέπει να καθίσουν κάτω και να ενημερωθούν για το μέγεθος του προβλήματος που έχει φτάσει πλέον η χώρα».

Για Ερντογάν:

«Πιστεύετε ότι ο Ερντογάν με τον τρόπο που αντιμετωπίζει όλες τις χώρες δεν έχει στείλει ειδικούς ανθρώπους στα ελληνικά νησιά και δεν είναι προετοιμασμένος αν συμβεί κάτι, να κάνει κάτι;»

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου