Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Η Τουρκία θα μεταφέρει χιλιάδες ισλαμιστές από τη Συρία στη Λιβύη για να ενισχύσει την «κυβέρνηση της Τρίπολης»


Μπορεί ο στρατηγός Χαφτάρ να ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της Λιβύης και η αναγνωρισμένη κυβέρνηση των ισλαμιστών μόνο την Τρίπολη και τις γύρω περιοχές, παρ όλα αυτά η Τουρκία είναι αποφασισμένη να τη στηρίξει με κάθε κόστος.
Άλλωστε η Λιβύη είναι ένα από τα χαρτιά του Ερντογάν για τον έλεγχο της αν. Μεσογέιου καθώς ανακηρύσσοντας ΑΟΖ μαζί της θα μπορέσει να «παρακάμψει» την ελληνική ΑΟΖ των νησιών του Αιγαίου και κυρίως της Κρήτης. 

Πως Τουρκία και Λιβύη σκοπεύουν να «φάνε» την ελληνική ΑΟΖ της Κρήτης


Η εφημερίδα Okaz που εκδίδεται στη Σαουδική Αραβία υποστηρίζει ότι  οι τρομοκράτες του ISIS  ετοιμάζονται να πάνε στην Ευρώπη με το αεροσκάφη της Τουρκίας, ενώ όσοι δεν έχουν διαβατήρια θα σταλούν στη Λιβύη.


O Hani Zahiri στη συνέχεια του άρθρου του  ισχυρίζεται ότι ένας από τους βασικούς στόχους  της τουρκικής  στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, ήταν η αποφυλάκιση 12000 τρομοκρατών του ISIS. Όσοι από αυτούς έχουν δυτικά διαβατήρια θα σταλούν στις χώρες τους. 

Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στη Λιβύη για την επίτευξη των τουρκικών στόχων στην περιοχή.Καθημερινά αδειάζουν πλοιάρια γεμάτα τρομοκράτες στα παράλια της Λιβύης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιοι ισχυρισμοί, καθώς πριν ένα μήνα ο εκπρόσωπος Τύπου του στρατηγού Χαφτάρ, Αχμέντ αλ Μεσμάρι είχε προειδοποιήσει πως τέτοια σχέδια υπάρχουν και είναι έτοιμα να τεθούν σε εφαρμογή.

«H Τουρκία θα μπορούσε να στείλει τους τρομοκράτες που κρατούνται από κουρδικές δυνάμεις σε στρατόπεδα κράτησης στη Λιβύη μέσω των λιμένων και των αεροδρομίων της Τρίπολης, της Misrata και της Zuwara, τα οποία εμπίπτουν στον έλεγχο της κυβέρνησης της Τρίπολης του Fayez al-Sarraj.

" Οι πυρήνες του ISIS βρίσκονται τώρα υπό τον έλεγχο της Τουρκίας και επιδιώκουν να τα μεταφερθούν σε ένα ασφαλές καταφύγιο. Η Λιβύη θα μπορούσε να είναι ο προορισμός τους λόγω του κενού ασφαλείας εδώ »
, προειδοποίησε ο Μεσμάρι .

Ο διανοούμενος  SamiSeref στην εφημερίδα Masri el Yom επισημαίνει τον κίνδυνο που ενδεχομένως να  απειλεί  ακόμα κι εμάς από την τουρκική διείσδυση στη Σομαλία.  Οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες στη Σομαλία, γράφει,  διδάσκονται την τουρκική γλώσσα και κάθε πρωί μαζί με τον εθνικό ύμνο τους παιανίζουν  ένα τουρκικό εμβατήριο  το Izmir Marsi που έψαλαν οι άνδρες του Κεμάλ κατά την είσοδο τους στην Σμύρνη.

Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί για τους μετανάστες που έρχονται στην χώρα μας. Σίγουρα όλοι αυτοί δεν είναι ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες. Κάποιοι είναι στρατολογημένοι για ειδικούς σκοπούς.  Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδήμων ή σοφός για να καταλάβει γιατί επέλεξαν να διδάξουν το συγκεκριμένο εμβατήριο στους Σομαλούς…..

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου