Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

ΣΤΥΓΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ : ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ


«Πολύ ωραία», τους τα δώσαμε όλα για να εισπράξουμε ένα…ωραίο φάσκελο. Έτσι χειρίζεται τις εθνικές υποθέσεις το ελληνικό πολιτικό σύστημα του… ξεβρακώματος μας!
Φωτιές ανάβει ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και πρεσβευτής τωνΗΠΑ στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς με τη δήλωσή του ότι οι ΗΠΑ δεν θα στηρίξουν την Ελλάδα σε ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

«Λυπάμαι που το λέω… »

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Αθανάσιου Ελλις, «εάν η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στις ΗΠΑ σε μια κρίσιμη στιγμή αντιπαράθεσης με την Τουρκία», ο έμπειρος αμερικανός διπλωμάτης απάντησε:

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά αν η Ελλάδα χρειαστεί τη στήριξη των ΗΠΑ σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δεν νομίζω ότι θα την έχει από τον πρόεδρο Τραμπ».

Μιλώντας στο συνέδριο Delphi Forum, το οποίο διεξάγεται στην Ουάσιγκτον, ο κ. Μπερνς τόνισε, επίσης, ότι τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας των ΗΠΑ θα είναι πιο αξιόπιστοι συνομιλητές σε περίπτωση ανάγκης, προσθέτοντας ότι «δεν μπορώ να φανταστώ ένα υποθετικό σενάριο έντασης όπου η Ελλάδα θα είναι ο επιτιθέμενος».

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου