Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Και αν ήταν κοντά...1920 εκλογές οι Έλληνες της κυρίως Ελλάδας αποφασίζουν ότι η Σμύρνη ήταν μακριά .
Και που μεγάλωσε η Ελλάδα εσένα μήπως μεγάλωσε το χωράφι σου ρωτούσε (φιλοβασιλικός - αντιβενιζελικός) βουλευτής Μεσσηνίας της εποχής ψηφοφόρο του. Και όμως το χωράφι του και τα χωράφια όλων των Ελλήνων της ενδοχώρας Σφάλμα! Η αναφορά της υπερ-σύνδεσης δεν είναι έγκυρη. είχαν μεγαλώσει εξαιτίας του Ελληνισμού που βρισκόταν έξω από τα σύνορα του μικρού κράτους . Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας απορροφούσαν την υλική και πνευματικη παραγωγή της μητρόπολης διψούσαν γι΄ αυτή. Και έτσι η μεγάλη Ελλάδα μεγάλωνε και τα χωράφια. Και όμως το 1920 οι Ελλαδίτες αποφάσισαν ότι δεν χρειαζόταν την μεγάλη Ελλάδα...

Και ποιος σας ρώτησε Πλακιώτες στενόψυχοι και αποφασίσατε ότι δεν θέλετε το ένωμα της φυλής, έγραφε η Πηνελόπη Δέλτα τότε και έτσι το 1922 η Ελλάδα μίκρυνε χωρίς να αυξηθεί το μέγεθος κανενός χωραφιού αντίθετα καταδικάστηκαν και τα χωράφια και το μεγάλο οικόπεδο η πατρίδα να μείνουν μικρά για πάντα.

1955 Σεπτεμβριανά Πογκρόμ εναντίον του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης η αρχή του τέλους για τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης . Και τι να κάναμε πόλεμο για 100.000 ανθρώπους δεν είναι ότι οι Τούρκοι απείλησαν το χωράφι μας τότε μάλιστα να ασχοληθούμε .Και έμειναν απομεινάρια του Ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη στην Ίμβρο στην Τένεδο άλλα το μικρό χωράφι μας στην θέση του μόνο πιο μικρό χωρίς να βλέπουμε την διαφορά ακόμα.

1974 η Κύπρος είναι μακριά αμάν με τους Κύπριους που είναι έτσι όχι σαν εμάς τους υπολοίπους Έλληνες άσε που δεν φέρθηκε ο τάδε ευγενικά στον τάδε τότε ενώ όλοι οι άλλοι Έλληνες που είχαμε πάντα αγαστές σχέσεις μεταξύ μας ποτέ δεν είχαμε εφιάλτες σιγά μην ρισκάρουμε το χωράφι για τους Κυπρίους . Το 1821 εκποίησαν περιουσίες οι Κύπριοι πέρα απ όσους ήρθαν να πολεμήσουν για το έθνος 40 εκατομμύρια μάζεψαν το1940 σε έρανο για τον αγώνα μέχρι και βέρες πουλούσαν . Λεπτομέρειες .

Μπορεί Ελλαδικό κράτος να απελευθερώθηκε με αγώνα του έθνους στην συνέχεια όμως πουλημένες ηγεσίες θυσίασαν το έθνος και φρόντισαν ο λαός να ξεχάσει να γίνει ατομιστής να αδιαφορεί για την ελευθέρια των αδερφών του νομίζοντας ότι προστατεύει την δική του ασφάλεια νομίζοντας. Το έπος του 40 δεν ήταν κρατικός αγώνας αλλά εθνικός αλλά ποιος να ενδιαφερθεί στο κάτω κάτω δεν χρειαζόμασταν το έθνος έχουμε τους συντρόφους η τους συμμάχους εμείς . Και το 37/ τις εκατό της Κύπρου υποδουλώθηκε αλλά το χωράφι στην θέση του ελάχιστο πια αλλά για μας ολόκληρο η όραση μας είχε περιοριστεί τόσο πολύ πια.

2015 χωρίς Μικρά Ασία χωρίς τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης της Ίμβρου της Τενέδου και το απομεινάρι του χωραφιού να το απειλεί ο ένφια χωρίς συμμάχους χωρίς συντρόφους Και αν ήταν κοντά. Και αν το 1920 οι Έλληνες αποφάσιζαν ότι η Σμύρνη ήταν κοντά και αν...

Της Μελίνας Κονταξή

EΞΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου