Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Έντονη διαμαρτυρία των Ποντίων Αμβούργου για την επικείμενη ονοματοδοσία κεντρικής πλατείας προς τιμήν του Μουσταφά Κεμάλ.


Επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα της ονοματοδοσίας κεντρικής πλατείας του Αμβούργου προς τιμήν του Μουσταφά Κεμάλ απέστειλε η Ένωση Ποντίων Αμβούργου και Περιχώρων προς το Δήμο Αμβούργου, την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, τη Βουλή των Ελλήνων και την ελληνική κυβέρνηση.

Το ΔΣ του Συλλόγου με έκδηλη έκπληξη, οργή και απέχθεια ενημερώθηκε την πρόθεση αυτή και έπραξε τα δέοντα.

«Η απόδοση τιμών σε δολοφόνο βρεφών, νηπίων, ανυπεράσπιστων αθώων, εντός της γερμανικής επικρατείας δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί, καθώς οι σχέσεις του ναζισμού με τον κεμαλισμό ήταν αδιάσπαστες και ιστορικά πασίγνωστες. [...] Θεωρούμε την κίνηση αυτή του Δήμου Αμβούργου αδιανόητη, ειδικά σε μια περίοδο που η Τουρκία έχει προχωρήσει σε πράξεις εθνοκάθαρσης και αλλαγής δημογραφικών χαρακτηριστικών στη βόρεια Συρία δικαιώνοντας όλους αυτούς που έχουν πει ότι η Τουρκία "δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο"» αναφέρεται.

«Καλούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα σε Ελλάδα και Γερμανία να λάβουν θέση, και σε συνεννόηση των δύο κυβερνήσεων να αποφευχθεί έστω την ύστατη στιγμή αυτό το "κεμάλειο άγος" που θα στιγματίσει την εποχή μας. Ο σύλλογός μας θα πράξει το παν για την άρση αυτού του ονείδους και ζητά τη στήριξη όλων των φορέων, συλλόγων και κοινοτήτων απανταχού της γης» καταλήγει η επιστολή.

Επιστολή Διαμαρτυρίας

Θέμα: „Ονοματοδοσία Κεντρικής πλατείας στο Αμβούργο προς τιμή του Γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ

“ΠΡΟΣ:

Ελληνική Πρεσβεία Βερολίνο                                                                                                          Ελληνική Κυβέρνηση,Προεδρία της Δημοκρατίας                                                                    Βουλή των Ελλήνων                                                                                                                      Δήμος Αμβούργου

 To ΔΣ της ένωσης Ποντίων Αμβούργου και περιχώρων με συναισθήματα έκδηλης έκπληξης, οργής και απέχθειας, ενημερωθήκαμε αρμοδίως ότι ο Δήμος του Αμβούργου με την στήριξη τριών κομμάτων του Γερμανικού Κοινοβουλίου CDU-SPD-FDP, αποφάσισε να ονοματοδοτήσει κεντρική πλατεία του Αμβούργου προς τιμήν του Γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ κατά παράβαση κάθε ηθικού νόμου σε βαθμό πράξεως καθύβρισης χιλιάδων νεκρών της Γενοκτονίας στην Τουρκία.

 Η απόδοση τιμών σε δολοφόνο βρεφών, νηπίων, ανυπεράσπιστων αθώων, εντός της Γερμανικής επικρατείας δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί καθώς οι σχέσεις του Ναζισμού με τον Κεμαλισμό ήταν αδιάσπαστες και ιστορικά πασίγνωστες.

Γνωστή ήταν επίσης η μεγάλη εκτίμηση του καταστροφέα της Ανθρωπότητας Αδόλφου Χίτλερ προς τον Μουσταφά Κεμάλ και οι συνακόλουθες πολιτικές σχέσεις των δύο απάνθρωπων ιδεολογιών του ΝΑΖΙΣΜΟΥ και ΚΕΜΑΛΙΣΜΟΥ.

Υπό την έννοια αυτή θεωρούμε την κίνηση αυτή του Δήμου Αμβούργου αδιανόητη ειδικά σε μια περίοδο που η Τουρκία έχει προχωρήσει σε πράξεις Εθνοκάθαρσης και αλλαγής δημογραφικών χαρακτηριστικών στην Βόρεια Συρία δικαιώνοντας όλους αυτούς που έχουν πει ότι η Τουρκία «δεν έχει Ιστορία αλλά ποινικό μητρώο».

Καλούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα σε Ελλάδα και Γερμανία να λάβουν θέση και σε συνεννόηση των δύο κυβερνήσεων να αποφευχθεί έστω την ύστατη στιγμή αυτό το «Κεμάλειο Άγος» που θα στιγματίσει την εποχή μας.

Ο σύλλογός μας θα πράξει το παν για την άρση αυτού του όνειδους και ζητά την στήριξη όλων των φορέων, συλλόγων και κοινοτήτων απανταχού της γης. Οι Κεμάλ και Χίτλερ δεν έχουν καμιά θέση στις πλατείες της Ευρώπης!

Για το ΔΣ της Ένωσης Ποντίων Αμβούργου
Πεχλιβανιδης Χρήστος Αντιπροεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου