Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

«Βόμβα» Μακρόν: « Θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ σε περίπτωση κλιμάκωσης ; » – «Η Τουρκία προκαλεί» – Έμμεση αναφορά σε Ελλάδα


Έριξε βόμβα ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξή του. Εμμέσως, χωρίς να κατονομάζει την Ελλάδα, δήλωσε πως η χώρα μας δέχεται απειλές από την Τουρκία και διερωτάται, εάν τελικά υπάρχει το ΝΑΤΟ.
«Αυτή τη στιγμή βιώνουμε έναν εγκεφαλικό θάνατο του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Εμμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Economist και συνέχισε ότι «οι ΗΠΑ γύρισαν την πλάτη τους στην Ευρώπη. Είναι η ώρα να ξυπνήσουμε».

«Δεν υπάρχει κανένας συντονισμός στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ. Κανένας. Υπάρχει μία ασυντόνιστη επιθετική κίνηση από ένα μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία, σε περιοχή μάλιστα όπου διακυβεύονται τα συμφέροντά μας», πρόσθεσε.

Ο γάλλος πρόεδρος εξέφρασε επίσης αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του άρθρου 5 της συνθήκης του ΝΑΤΟ, όπου αναφέρεται ότι «η επίθεση σε έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ, αποτελεί επίθεση σε όλα τα μέλη της Συμμαχίας».

Δεν γνωρίζω, σημείωσε, αλλά τι θα σημαίνει το άρθρο 5 αύριο», αναρωτήθηκε.

Γνωρίζει κάτι ο Γάλλος πρόεδρος; Μίλησε ξεκάθαρα για το άρθρο 5, σε μια δύσκολη συγκυρία σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, με την Τουρκία να απειλεί συνεχώς τον Ελληνισμό.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου